Skúsenosti s dvojkomorovou žumpou?

Profilova fotka
Pekný deň prajem, máte niekto skúsenosti s dvojkomorovou žumpou? Pár ludí tvrdí že sa tým dá obmedziť vyvážanie fekálií na minimum. Do prvej komory sa ževraj hodia tablety ktoré rozkladajú tuhý odpad na riedky, ten preteká do druhej nádrže, tam ďalšie tablety rozkladajú riedky odpad na vodu, s ktorou sa dá polievať trávnik. Máte podobnú skúsenosť? Ako to funguje a podobne? Ďakujem
Odpovedať
Tie tabletky v prvej komore ti sice rozlozia obsah,ale zostane to aj tak tuha kasa,nie riedka voda,ktora ti pretecie vedla. Original tabletky na "biologicke" spracovanie zumpy su tak drahe, ze ta lacnejsie vyjde dat si pravidelne zumpu vytiahnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@mathiasberg nefunguje to, ale môžete si za tým spraviť koreňovú čov,
Odpovedať
Profilova fotka
No ide o to co najmenej tahat zumpu, pripadne vyuzivat vodu z zumpy na zavlazovanie travnika. Ale kedze mame aj studnu, budeme racej studou polievat travnik. Zeleninu nemozme nou polievat, lebo vseci susedi v okoli mamu čov s vsakmi... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@mathiasberg určite by som viac veril tej čov ako žumpe. Ak sa stará o čovku voda je určite nezávadná. Takže ty nadávaš na tých z ČOV a sám chceš polievať so žumpou. Na zamyslenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa tu seriozne pytam ludi, ci nemaju skusenosti s dvojkomorovou zumpou. Nenadavam na ludi. A je vseobecne zname ze pokial je studna blizsie ako 12m k susednej čov, nemoze sa snou polievat zelenina, takze urcite az tak "nezavadna" neni.
Odpovedať
Profilova fotka
Zelenina sa s nou nemoze polievat ani ked tam nie je studna :),
Odpovedať
Profilova fotka
@mathiasberg ak tam nemáte potok, tak čov sú väčšinou postavené na čierno, pred každou čov by mal byť dvojkomorový septik, neboli by problémy zapáchajúcich čov, studňa, ak nie je povrchová sa nemusí znečistiť od dobre urobenej čov ani žumpy.ao tom aká je vnej voda rozhodnú skúšky, nie vzdialenosť od suseda
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@jan45 pri cene v nasom okoli za vyvoz zumpy 140Euro a pri nepovolovani vsakov je mi jasne kam to vsetko ide...
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ČOV za septik nieje asi to najsprávnejšie riešenie. Dobrá ČOVka ktorá je primerane zaťažená si s tým poradí. Samozrejme nie ČOV pre EO 3-6 pre dvoch mladých ľudí, ktorí sú doma 30minut ráno a 3 hodiny večer nebude fungovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky škoda, že som Vás nestretol skôr, nemusel som to desať rokov študovať. Okrem toho, si treba pozrieť aj normy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ešte homogenizačnú nádrž by som bral ale septik. Ale je to možné že sa v norme aj o septiku pojednáva.
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky musíte si ju pozrieť. Viem, že v našich predpisoch je septik zakázaný, ale pristúpili sme na európske normy. Ale máte pravdu, dá sa to nazvať aj homogenizačná nádrž, s s nornými stenami je to septik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?