Skúsenosti s čerpacou stanicou na odpadovú vodu v pivnici

Máme na dome pivnicu, ktorá je takmer celá pod úrovňou terénu, vývod odpadu je v nej vo výške cca 100cm od zeme... Máme v pláne v pivnici mať kuchyňu na zaváranie a podobne. Pôvodný plán bol, že by sa spravila kuchynská linka na mieru, s tým, že skrinka na drez by musela byť vysoká cca 120-130cm, aby teda mohla voda stekať do odpadu. Skrinka na mieru vyjde samozrejme drahšie, ako keby si vyskladám napr. sektorovú kuchyňu minimaxu z decodomu. Preto som pozeral, koľko stoja prečerpávajúce čerpadlá a suma 250e je ešte akceptovateľná. Tým pádom by bola výhoda, že by sme mali kuchyňu a drez v štandardnej výške a už keby tam je to čerpadlo, tak do pivnice asi rovno dáme aj práčku. A síce musím zaplatiť čerpadlo, ale o to lacnejšia a praktickejšia bude kuchyňa. Najviac sa mi zároveň pozdáva čerpadlo sololift2 c3 https://www.stavbaeu.sk/grundfos-solo... Máte niekto skúsenosti s niečím podobným? Je to dobrý nápad?
Odpovedať
Skúsenosti mám s Grundfosom len pozitívne. Na tento účel ideálne...
Odpovedať
tiež máme Grundfos v pivnici, spĺňa účel
Odpovedať
@samo_blaho @dedo758 ako moc je to asi hlučné, keď to prečerpáva vodu? Aj keď v pivnici to až tak nie je dôležité.
Odpovedať
Trochu hlučnejšie ako stará chladnička Calex... :-) Nič strašné, na tých pár sekúnd.
Odpovedať
možno to dnes nahrám, ak bude čas
Odpovedať
@samo_blaho :) a aký model máš? A chápem tomu správne, že keď sa tam pustí odpadová voda, zapne sa to automaticky a potom aj vypne.
Odpovedať
Presne tak... :-)
Odpovedať
Taktiez pozitivne grundfoss
Odpovedať
@johnny14 tu je videjo: https://youtu.be/NjC1Qs72gHQ
Odpovedať
ja som podobnú vec riešil pred vyše 15 rokmi keď som potreboval práčku umiestniť v pivnici. Použil som 50 litrový plastový sud do ktorého vypúšťa práčka a v sude obyčajné ponorné čerpadlo s plavákovým spínačom - tuším z baumaxu - ktoré pri dosiahnutí určitej hladiny v sude vodu prečerpá do kanalizácie, pri poklese hladiny sa zas samo vypína. Funguje mi to takto dodnes ;)
Odpovedať
@samo_blaho diky za videjko :D tam v pozadí zároveň tečie aj voda? a taký výrazný zvuk sekundový to iba vtedy čerpadlo spustí, alebo vtedy nejak intenzívnejšie?
Odpovedať
@johnny14 vodu som pustil v umývadle aby stúpla hladina v Grundfose a zoplo motor, inak ju úplne ticho
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@samo_blaho môžem poprosiť čo všetko máte napojené na prečerpávaciu stanicu?
Odpovedať
Na ten grunfos sa da v pohode napojit cela domacnost, aj wc bez problemov. Hlucnost asi ako ked vypusta pracka priblizne. Hlavne si dajte spatnu klapku na kanalizaciu, ak ste na rovine pre pripad ze sa upch kanal aby vam nevytopilo pivnicu.
Odpovedať
@katka2511 umývadlo z drezu a WC
Odpovedať
@thomas162 dakujem nemame kanalizaciu ale zumpu
Odpovedať
@samo_blaho ďakujem my planujeme napojit sprchovy a wc v pivnici. Hlavne v lete to chceme vyuzivat ked sme vonku je to blizsie ako slapat hore do domu 🙂
Odpovedať
@katka2511 zabudol som že je tam aj sprcha a tiež to máme v pivnici
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?