Septik svojpomocne

Pozeram schemu septika, ktory ma 3 komory. 1 aj 2 komora je pochopitelna....nechapem vsak vyznamu tej tretej navyse ked to je otvorene od spodu. Preco tam podla vas je ta tretia komora? http://www.polykomp.sk/resources/File...
Odpovedať
Vsakovanie odpadových vôd zo septika je na Slovensku povolené? @jan45
Odpovedať
@dedo758 toto pojde do korenovej cisticky...len mam k dispozicii bager tak chcem vykopat co sa da kym ho mam gratis... Co sa tyka septikov a vypustania. Pisem pre chlapcov z vesmiru a z Bratislavy. Situacia na Slovensku je takato: 50% ludi ma trativod, cize sracky a chemia do zumpy, tam trativod do zeme. 2 skupina asi 30% ma ruru do potoka a tam im to ide priamo alebo to tam vypustaju. Riesenie je jednoduche, zlodejov v politike zavriet do basy. A peniaze co sa rozradnu za rok by stacili na vybudovanie septikov kazdemu...resp. korenovych cisticiek. A ked uz nie tak v kazdej obci hovnocuc, ktory by do lokalnej cisticky (povedzme zber zo 4 dedin vyvazal od ludi zumpy). Lebo ludia nikdy nebudu davat cisticky a podobne ked to pojde z ich vrecak, hlavne ten vyvoz. Co vsak je mozno skodlivejsia ako cela chemia co clovek vyprodukuje je chemia pouzivana agropriemyslom, ktora ide do zeme...co boli velakrat v minulosti bojove chemicke latky...kedze Monsato bola vojensky zamerana americka firma....jej vdacime za posyp ludi vo Vietname Roundupom... Hovori sa tomu humanitarne bombardovanie na americko-europsky sposob: Avsak rad by som poprosil navrat k mojej otazke....bez zbytocnych otazok na ktore sa nepytam...to mozeme rozoberat v inej teme:)
Odpovedať
Vacsinou co som nasiel septiky tak su dvojkomorove. Ta tretia komora ma aky vyznam? v jednej komore chcem dat ovzdusnovac, ktory by nahanal tym bakteriach vzduch nech sa lepsie mnozia..otazne je ci prave kvoli tomu ovzdusnovacu netreba tu tretiu komoru?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc je to schéma, ktorá sa používala pred 50-70 rokmi, práve preto boli septiky zakázané. Ich náhrada neexistuje a znovu sa do vodného zákona nevedia dostať, aj keď ich norma požaduje. Zo žiadnej komory neodteká voda z dna, len na povrchu, ešte aj tam má byť pred odtokom norná stena (Tkus). Odtiaľ nielen do koreňovej ale do každej ČOV. To bohužiaľ projektanti nevedia alebo ignorujú. ˇPrečo to nevidia úradníci, neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc o väčšine sa nedá hovoriť, lebo sa nepoužívajú, ale tretia komora je vylepšenie oddelenia NL (nerozpustných látok). Septik slúži na usadzovanie, prebieha tam anaeróbne vyhnívanie a stabilizácia, čerpanie vzduchu nie je potrebné, naviac by spôsobovalo premiešanie obsahu a to nepotrebujeme. Na skutočné prevzdušnenie ako v aktivačnej komore by bolo treba vzduch rozdeliť, kaly miešať ,teda urobiť z toho MBČOV (mechanickobiologickú ČOV) Na hornom obrázku je nakreslená ČOV ešte aj s likvidáciou baktérií, taká voda sa môže použiť na zavlažovanie, ale potrebuje už minimálne zaškolenú obsluhu aj pre manipuláciu s nebezpečnými látkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ale nechápem spojenie nadpisu s ďaľším obsahom. Septik sa dá urobiť z každej žumpy osadením norných stien. na to stačí vymurovať priečku, zavesiť cetrisovú dosku alebo natiahnuť fóliu . V strede potrebuje otvor na prietok odsadenej vody, nemusí to byť vodotesné vnútri.Treba predpokladať, že každú komoru bude treba časom vyčerpať, teda potrebuje otvor. Aj to sa dá riešiť zabudovaným čerpacím potrubím. vi´d príručku.
Odpovedať
@jan45 na korenovu cisticku je ktore riesenie najvhodnejsie? Rozmery tych komor sa ake odporucaju? najvacsia ma byt prva, ta druha a tretia ma mat aky pomer? vdaka znamy ktory mal septik spominal, ze ked tam nemal odvzdusnovac tie bakterie mu kapali a casto ich musel doplnat..a ked tam mal tak prezivali roky rokuce....a pustal tam aj cisticku riadov...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavcviac pozrite blog, alebo príručku, zabudovaním kompresoru sa zvýši rozklad organickej hmoty, ale baktérie dodávať , je ako soliť more.A hodnotiť výsledky bez meraní je tiež odvážne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?