Revízne šachty kanalizácie

Potreboval by som poradiť s umiestnením revíznych šácht okolo rodinného domu. Nakreslil som dva spôsoby ako by mohli byť umiestnené. Podľa Vás ktorý spôsob je výhodnejší? Použijeme revízne šachty priemer 400mm. Ďakujem.
Odpovedať
@matto_wednesday Poľa mňa dvojka.
Odpovedať
Profilova fotka
A co takto? Ci uz je neskoro?
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte obrázok :-)
Odpovedať
Dom je už postavený. Nejaké iné nápady?
Odpovedať
@matto_wednesday Ja nemam ani jednu, teda okrem hlavnej pripojky naco? kluden daj ako chces na takej dlzke je to podla mna jedno
Odpovedať
@matto_wednesday Tak tie potrubia spoj pred domom a potom ti stačí iba jedna revízna šachta. Načo mať na pozemku dva poklopy, ktoré ťa budú len obmedzovať. A revízna šachta by mala byť čo najbližšie k miestu napojenia na verejnú kanalizáciu, takže varianta 2 nie je dobrá. Dokonca mne v stav. povolení uviedli, že napojenie na ver. kanalizáciu musí byť zabezpečené cez rev. kanalizačnú šachtu a preto ju mám v podstate v bode napojenia na kanalizačnú sieť. Po revíznu šachtu sú moje potrubia, od revíznej šachty patria potrubia vodárňam.
Odpovedať
Revízna šachta by nemala byť na čistenie kanalizačných potrubí? Neviem teraz presne, ale keby bola šachta pri kanalizačnej prípojke, tak by mi to vychádzalo pod budúci chodník. Poklop od šachty bude pod zemou. Keď je potreba otvorí sa, vyčistí a zavre sa. Blízko domu by som umiestnil preto, aby sa dalo rýchlejšie vyčistiť kanalizačné potrubia pod domom. Nejaké nápady.
Odpovedať
Profilova fotka
@duhan tak sa to nemá robiť @matto_wednesday kanalizačné potrubie, ktoré treba čistiť je zle urobené alebo navrhnuté. Na čistenie stačia čiatiace kusy na stupačkách, kanalizáciu máte navrhnutú správne a šachta max 1 na opustení pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 podla toho ci su zvisle casti (podlazny alebo bungalov?, vetracie potrubie je? nie je?, pristupnost, ...).
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetky 3 riesenia mozu byt spravne ak budu dodrzane max. dlzky k cistiacim kusom alebo reviznym (cistiacim, kontrolnym) sachtam (kuk STN). Niekedy sa robila cistiaca sachta v dome v chodbe, kotolni, sklade atd. pod podlahou pred vyustenim z domu. Zvazit kde mozu byt cistiace kusy a obmedzit pocet sachiet. Obmedzit zlomy kanalizacie a co najpriamejsie k pripojke cez sachtu, ktora je povinna.
Odpovedať
Je to dom typu bungalov. Z domu vychádzajú dve potrubia DN110, ako je vidno na obrázkoch. Čistiace kusy mimo domu do zeme nechcem dávať. V dome čistiace kusy nemám možnosť umiestniť. Nechcem čistiť kanalizáciu, ale chcem si nechať tú možnosť, pre prípad núdze do budúcnosti. Načo je na hranici s pozemkom revízna šachta v hĺbke 1,5-2m? Nevidím nato dôvod, hlavne v takej hĺbke. Chcem umiestniť "možnosť čistenia" čo najbližšie ku domu. Nejaké nápady?
Odpovedať
Na spoj potrubí dať takéto dno... http://www.vomaplast.cz/fotky52420/fo...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matto_wednesday revizna sachta jedna v mieste spojenia vsetkych 3 rur, postacuje aj DN 300 http://www.vodomat.sk/plastove-revizn...
Odpovedať
Profilova fotka
@duhan vetracie potrubie nemusí byť, stačí uzavreté zvislé potrubie cca 2 m na väčším odtokom napr. WC alebo prisávanie nad umyvadlom., aleto vy som v unteriéru nedával.
Odpovedať
Mám otázku. Nebylo by v mém případě lepší umístit revizní šachtu kanalizace, tak jak jsem označil šedivým kroužkem. Tedy by se vynechala ta kolínka a dno šachty by mělo přítok - odtok 90 st.. Dělá se vůbec taková?
Odpovedať
Úplne pravouhlé asi nie, ale to čo som posledne uviedol sa dá vpohode použiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 toto je ukážka nesprávne navrhnutej kanalizácie, projektant to kreslí počítačom a lopatu v živote v ruke nedržal takže o zásype ryhy a zhutnení pod podlahu nemá paru. Ale Dažďová kanalizácia kupodivu nie je predimenzovaná. Akurát nechápem, prečo aspoň kanalizačné potrubie nevedie v jednej ryhe
Odpovedať
Pod domom mám kanalizačné potrubie DN 110, tak ako z kuchyne tak aj z kúpelne. A aj také vychádzajú z domu na dvoch miestách. Sú tu reči, že by mali ísť potrubia z domu DN125. Aký máte názor na DN125? DN110 alebo DN125?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
poradte mi,kanalizacne potrubia mozem zasypat tou istou zeminou, co som vykopal??alebo dat tam piesok???
Odpovedať
@renerene Záleží od zeminy. Ak je piesková, kľudne môže byť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?