Rekonštrukcia kanalizácie v staršom dome cez dosku

Ahoj, vysekaval / menil / rekonstruoval uz niekto kanalizaciu v starom dome tak, ze v interieri rozrezal dosku, polozil nove trubky, zasypal a zabetonoval? Nemozem najst ziadnu temu na toto :) Ide o to, ze trubky su popraskane, casom (sadanim stavby za tie roky) sa mozno zmenil aj sklon do protispadu, resp. sa minimalizoval na napr. 0,1%. Da sa nejako overit ten spad?
Odpovedať
Profilova fotka
spád sa dá overiť(okrem technických spôsobov) pohľadom do šachty pred domom. Jednorazovo sa na koncovom mieste naleje väčšie množstvo vody, na výtoku sa sleduje rýchlosť a množstvo.
Odpovedať
@pavol_12 samozrejme že sa to takto dá rekonštruovať
Odpovedať
@gkrivanek ok. predpokladam, ze urcite rizika su s tym spojene. napada ma narychlo len to, ze zasyp pod doskou sa bude usypavat, a urcite ho tam nedam nazad tolko, kolko vyberiem. da sa toto nejako eliminovat? hrozi aj nieco ine? napr. ze sa dom rozide na dve casti?
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol_12 ryhy stačia široké 20 cm, volil by som trasy k obvodu budovy, potrubie plytko pod podlahu, stratené debnenie, betón si vytvorí klenbu, zásyp žiadny. Záleží, či to je celková prerábka alebo počas používania domu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Samozrejme že sa to dá , kontrola je jednoduchá , je potrebné zavolať monitoring, ktorý urobí kontrolu kamerovým systémom . presne určí miesto kde je kanalizácia v poruche , tak aby sa nemusel rozbíjať celý suterén .
Odpovedať
@luxus10 Myslím, že pavol už to má za tie 4 roky dávno hotové a už býva v zrekonštruovanom.... 🤔
Odpovedať
@chrobak7 a mozno tam stale presakuje :-D
Odpovedať
@chrobak7 odpoved moze posluzit nielen autorovi, a moze to byt aj v realnej dobe, ze, pan mudrlant...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Caute, akurat riesim podobny problem, teda z podobneho sudka. Ja som sa s tym nebabral a celu skladbu podlahy som vybural a vybral aby som mal dostatocny priestor. S vodarmi som dohodol osadenie odpadovych rur, tie som si chcel pekne zasypat pieskom a navrch vyhotovit novu skladbu podlahy (makadam, beton, hydroizolacia atd.) Osadili mi ich "dovzduchu" na tehly/podsyp s tym ze zalejem betonom, cize cca o 20cm vyssie ako som pocital. Teraz otazka, prekopat to a osadit ich o tych 20cm nizsie, alebo sa nic nestane ak to zalejem (moznost zhutnenia makadamu, polozonie kari sieti tym padom nie je aktualna) ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?