Recyklacia sedej vody

Dobry den, ma niekto skusenosti s recyklovanim sedej a dazdovej vody cez nejaku cisticku, ktora v pripade maleho mnostva natiahne mestsku vodu. Resp. existuje riesenie 2in1 (cisticka sedej a dazdovej + odpadovej vody)? Chcel by som vyuzit sedu vodu na splachovanie, do umyvacky, pracky a na polievanie uzitkovej zahrady a odpadovu vodu aspon na splachovanie a polievanie neuzitkovej casti zahrady.. nadbytok by siel o vsaku. Prikladam moj laicky nacrtok ako by som si to predstavoval.. Dopredu velmi pekne dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kahoo možné to je, detaily by boli odlišné , miešanie vody z verejného vodovodu sa dá urobiť ale len prerušovacou nádržou
Odpovedať
Dobry den, moc nerozumiem, viete byt prosim konkretnejsi, pripadne nakreslit ako to myslite? Dakujem.
Odpovedať
ja som na nete videl, ze existuju riesenia na cistenie sedej veody kde to ta cisticka uz mala v sebe, v pripade nedostatku odchytenej vody potiahla z mestkej vody... ale ako som pisal, chcel by som vediet ci existuje, resp. sa niekto stretol s kombinaciou COV a CSV v jednom, alebo treba na to zvlast dve cisticky..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zdravim, mate tu niekto spravenu recyklaciu sedej vody? tj zachytavanie sprchy/pracky do zbernej nadrze, fitlraciu a pouzivanie na splachovanie? mate s tym niekto realnu skusenost? pozeram na internete ake su moznosti, su na to cele externe systemy (kt. vedia filtrovat aj ine odpadove vody, napr z kuchyne), no nejake kompaktnejsie riesenie pomocou filtrov a cerpadla som nenasiel. budem vdacny za kazdy postrech, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gustavcok mechanicko biologické ČOV nemajú takú účinnosť aby poskytli vodu na splachovanie, fitre by sa museli preplachovať a u nás to ešte nie je ekonomicky zaujímavé . Cez KČOV by sa to dalo, ale vyžaduje si to priestor. DWA (nemecké normy) riešenie ponúkajú
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?