Problém s kanalizáciu (a starostom)

Dobrý deň..priamo pred pozemkom mi ide kanalizácia v strede cesty, ktorá je široká asi 4 m...cize cca 2 metre od okraja ide kanalizácia...potrebujem sa dostať k odbočke od tej kanalizácie bez toho aby som rozbil povrch vozovky..ako to urobiť?? Chcem to urobiť pretlak lebo je to nová cesta a starosta zakázal poškodiť vozovku keďže je to novo robený povrch..má na to právo mi to zakázať?? Lebo ja som momentálne v takej situacii, že starosta mi zakazuje rozbiť cestu cize sa tak asi nepripojkm, ale zakon mi prikazuje napojiť sa na kanalizaciu ak je vybudovaná..neviem čo s tým robiť..
Odpovedať
Profilova fotka
Čiže podla zákona sa musíš pripojiť na kanalizáciu a obec ti v tom bráni? Tak to áno...
Odpovedať
@palo152 zažil som podkopanie s pazenim a vydrevou ako v bani ,ale to bola cesta s medzinárodným ťahom..
Odpovedať
No dnes som robil monitoring kanalizácie s kamerou, a tam je urobená odbočka..ale asi iba 30 CM rúra..a môj pozemok predtým nebol obývaný keď sa robila táto kanalizácia tak si asi majstri povedali že ušetria materiál..
Odpovedať
Profilova fotka
@palo152 no ale ak ti to zakon prikazuje vies sa ohanat zakonom a si povinny sa na tu kanalizaciu pripojit, lebo ak nebudes mat kam odplavovat fekalie, potebujes zumpu, ktoru ti bude musiet chodit cistit fekalny voz, stoji to peniaze a ak by si ten odpad vylieval niekde na pozemok, mozu ta udat na UVZ a policii... takze si treba ist za starostom, ze to proste inak nejde a cestu ktoru rozkopes opravis na vlastne naklady...
Odpovedať
Najradšej by som to tak spravil, ale som si vedomý toho, že ak to spravím tak starosta si nájde iné možnosti ako mi stopnúť poprípade oddialit výstavbu domu ..chápete, keďže je účastníkom konania bude len hádzať námietky pri procese stavebného povolenia..
Odpovedať
@palo152 Ja chápem aj starostu. Bola urobená nová cesta a niekto si teraz zmyslí ju rozkopať. Ak ju raz rozkopeš, do pôvodného stavu sa už nikdy nedá. Bude to zaflekované a poprepadávané. Výkop neudupeš tak, aby sa neprepadol. My sme si tiež vybudovali vlastnú cestu. Ale každý pozemok má urobenú prípojku na vodu, kanalizáciu aj plyn až k hranici pozemku. Bohužiaľ obec má právomoc ti to nepovoliť. Rozkopávavka ani stavebné povolenie nie sú právne vymáhateľné. Riešením je urobiť buď čističku alebo tú žumpu a keď sa skončí uzávera na cestu, tak si urobíš prípojku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?