Privzdušňovací ventil alebo odvetranie nad strechu

Mám v projekte 3 odvetrávacie komíny vyvedené nad strechu. Môžem ich všetky nahradiť privzdušňovacími ventilmi HL 900 alebo Durgo?.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame 3 stupacky a kazdu mame ukoncenu hlavicou. Ziaden problem.
Odpovedať
Profilova fotka
ak máte vlastnú kanalizáciu, môžete, ak ste napojení na verejnú, dajte aspoň jednu hlavicu nad strechu.
Odpovedať
Kam sa umiestňujú tie ventily? Ktorú značku ste použili a treba ich dajako servisovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@migel ventily môžu byť kdekoľvek, aj v interiéri, ale lepšie je vyviesť ich do strešného priestoru. Servis nepotrebujú, Ale ak ide o bungalov, stačí ukončiť potrubie vedľa WC cca 150cm nad podlahou zátkou bez hlavice. Na dobrú prevádzku to stačí.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
chcel by som sa tiež opýtať čo by ste mi poradili. Stávame podkrovný dom a máme dve kúpeľne a dve WC (podkrovie a prízemie). Čo je podľa Vás lepšie na odvetranie kanalizacie - privzdučňovací ventil, odvetranie nad strechu, odvetranie do obvodového múru? A ešte jedna otazka :) WC v podkroví nema okno takže to potrebujeme tiež odvetrať, čo je podľa Vás lepšie, odvetrať to nad strechu, alebo priamo cez obvodový mur vonku? A ak cez obvodový mur tak tam treba dať ešte nejaku klapku, alebo stači dať ventilator s "klapkou"? A ak to pojde cez mur nebude sa vytvarať kondenz ktorý bude vytekať na fasadu? Ide o odvetranie WC 2x1 meter v podkrovi Ďakujem za všetky rady a postrehy
Odpovedať
@jan45 nie je to naopak? K vlastnej žumpe je potrebné priame odvetranie, k verejnej kanalizácii stačí hlavica.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko v žumpe sa vytvárajú plyny a preto odvetranie má byť samostatné a pod stropom. Zaústenie kanalizácie býva väčšinou hlbšie. @miro14 odvetranie nie do múru, v zime sa môže na stene vytvárať námraza, ale ventil ano.Vetrať radšej do obvodového muriva, ventilátory majú klapku, kondenz nevzniká.
Odpovedať
Profilova fotka
@miro14 Ventilátor alebo odvetranie miestnosti sa takmer vždy rieši v čo najvyššom bode miestnosti.Je na to jednoduchý dôvod ,najmä pri WC .Teplý vzduch teda aj smrad stúpa hore. :-N Pokiaľ máte možnosť urobiť dvetranie kanalizácie nad strechu tak to urobte.Privzdušňovacie ventily sa používajú väčšinou tam kde nieje možné urobiť klasické odvetranie.
Odpovedať
ešte deviem či to nejako ovplyvňuje odvetranie kanalizacie, ale chceli by sme davať ČOV.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Potreboval by som poradit. mam obytne podkrovie a nie velmi stastne riesene odvetranie kanalizacie asi pol metra od stresneho okna. Ked otvorim okno tak podla smeru vetra ide smrad z kanalizacie rovno do izby, je to original prechodova skridla od Bramacu. Nema niekto podobny problem, resp. riesenie? Vonave stromceky na klucke okna nepomahaju :-D .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobrý deň, ja by som tiež potreboval poradiť. mám podobný problém so zápachom z kanalizácie. Máme chalupu, vonku žumpa, na kanalizačnú rúru namontovaná protizápachová klapka a zápach ďalej. teraz som sa dozvedel o privzdušňovacom ventile, len neviem kde ho namontovať a ako. Nie som inštalatér a v blízkej budúcnosti tento problém budem musieť riešiť, viem že nejaký šikovný majster by to urobil ale zaujíma ma to ako by sa to dalo vyriešiť. Do žumpy ide odpad z umývadla, sprchy a wc v kúpelni, kuchyňa ide do druhej, menšej žumpy. Kde a aký ventil by sa mal namontovať aby sme nemali v celej chalupe zápach? Ďakujem veľmi pekne za akúkoľvek férovú radu.
Odpovedať
Ahojte ,ja by som sa rád opýtal ako správne utesniť odvetranie nad strechu. Je tam potrebné zatepliť rúru nejakou izoláciou/ kaučuková izolácia / a následne napojiť parozábranu ? Ďakujem Vám za rady.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
nechcem otvarat novu temu, ale mam podobnu dilemu. zatial mame teoreticky v projekte dva odvetravacie prestupy cez strechu. pricom ja by som bol skor za to minimalne jeden zrusit. jedna sa o bungalov a technicka je od druhej kupelky s WC v hostovskej pri garazi. moj plan je ze v samotnom bungalove by som dal do technickje, kde je tiez WC pod strop len privzdusnovaci ventil. a v hostovskej pri garazi by som isiel nad uroven strechy. len neviem ci neni problem, ze je medzi nimi cca 12-13 metrov potrubia ,kedze su doslova temer na opacnych stranach .. napojeny sme na mestsku kanalizaciu a dokonca mame kanalizacnu odvetravanu sachut aj priamo na pozemku pred tym, nez ide kanalizacia do mestskej. @jan45 mozno vy budete vediet poradit ?
Odpovedať
p.s a este so zabudol povedat, ze v tej technickej bude samozrejme odvetranie do rekuperacky, ktora bude v technickej,
Odpovedať
Profilova fotka
@m168 stačí jedna, ostatne ukončiť pri zariadovacich predmetoch, len nad WC potiahnuť 1m bez ventilov
Odpovedať
@miro14 jedna stupačka koncová musí íst nad strechu , do fasády nesmie íst , pary , výpary ti rozožeru omitku , hlavica sa dimenzuje podla objemu potrubia a prisávaju len bočné vetvy , má tiž zásady , časom sa membrána može zalepit a bude smrdiet ..proste koncová vetva nad strechu...i
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
V projektu mám u kanalizace nakresleny dva vývody odvětrání na střechu (u 1 a 2). Stačí pouze jeden vývod na střechu a který? Nebo budou funkčně lepší oba. Kanalizace opouští dům v levé části. Děkuju.
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 na poslednom vyústení nad podlahu, teda vľavo a stačí jeden. Ak je žumpa tak najbližší k žumpe a zabezpečiť prívod vzduchu do žumpy, stačí poklop s otvormi
Odpovedať
@jan45 Děkuju. Žumpa není, napojení na veřejnou splaškovou kanalizaci.
Odpovedať
Ahojte, tiež sa zaoberám myšlienkou, či nepridám privzdušňovací ventil. V poslednej dobe sa nám stáva, že pri zmene tlaku vonku/počasie, nám dole v záchode vysaje vodu a následne ide smrad zo žumpy. Bolo som skontrolovať odvetrávacie potrubie na strechu a smrad tadiaľ ide. Čo sa mohlo udiať ? Záchodová misa s odpadom dole je nová už 3-4 roky a začalo to robiť posledný rok, dva. Či je žumpa čerstvo vytiahnutá, alebo plná. Ďakujem pekne.
Odpovedať
Zdravim Vas, ja mam na Vas tie jednu otazku, mm novostavbu bungalov drevodom, a mam jeden odvetravaci komin vyvedeny na povalu pod strechu, ale nie je nijako ukonceny je tam iba rura 50tka, smrad to je samozrejmost a teraz som si vsimol ze mi to kondenzuje a na plachte pod skridlou je uz voda cize mi to kvapka na izolaciu, co by sa tam malo dat aby mi to nekondenzovalo takto? Velmi dakujem za odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jan45 aky priemer odvetravacej rury na 1wc,sprcha,vana,2 umyvadla odporucate.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarobb odvetranie stačí aj 75, ale prechod cez strechu treba aspoň 100 kvôli namŕzaniu v zime. @vokoc187013 treba vymeniť jednu škdridlu a vyviesť vetracou škridlou nad strechu
Odpovedať
Mne dali privzdusnovaci ventil do geberitu a zda sa mi nejaky maly, neviem ci to bude fungovat spravne. Je to v poriadku takto?
Odpovedať

Odpovedať
@originalx Neviem Ti povedat ci staci, pravdepodobne ano, ale zavisi to od konkretnych podmienok. Kazdopadne si ale sprav revizny otvor tak, aby si ju vedel vymenit/vycistit. Su experti, ktori to cele obmuruju. Hlavica si vyzaduje obcasnu udrzbu.
Odpovedať
@kejsix rozmyslam tam dat vacsiu ruru a ventil a osadit tesne pod hornu hranu geberitu a jasne, ze tam urobim revizny otvor, aby sa dal vymenit.
Odpovedať
@originalx Tak prerobit to neni tazke, vyhodis redukciu das tam 1000/100 priamu a do nej hlavicu. Len je to mozno skoda aj tych par € navyse. Ja som daval stovkovu hlavicu ale na poschodie, pocut ze vcucne trosku ked sa splachne, ale zas nic dramaticke, asi by stacila aj mensia :-D
Odpovedať
@jan45 mi mame škridplech takze tam neviem ako nad strechu ja som to planoval vyviest s boku pod palach musi to ist vazne nad strechu?
Odpovedať
@jan45 no nakoniec som tam dal tu privetravaciu hlavicu a už to tam mám rok a nemám žiadny kondenz a áno smrad tak účel to splnilo na jednotku.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?