Pripojka na kanalizaciu

Profilova fotka
Dobry den, poprosim Vas o radu a pomoc. Mame vyhliadnuty pozemok , no kanalizacia je vzdialena asi 70 metrov. Kolko nam navysi cena pripojky na kanalizaciu cenu pozemku? Neviete mi aj odporucit nejake firmy v okoli Ziliny,ktore by mi s tym pomohli? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
to musí riešiť projektant. Je aj možnosť prečerpávania.
Odpovedať
... a ešte je otázka, či to bude prípojka cez obecné pozemky a obec má v pláne v danej lokalite plánovanú výstavbu, alebo to bude prípojka vašim pozemkom. Lebo v druhom prípade stačí rúra zhruba za 6€/m a jedna revízna šachta...
Odpovedať
@kisub1985 Ako napísal dedo - koho je ten pozemok, cez ktorý budete ťahať kanalizáciu? Ak nie je váš, tak najprv si treba pozisťovať všetky povolenia, ktoré budeš potrebovať a či ti vôbec dovolia postaviť na cudzom pozemku kanalizáciu. To nie je len položiť 70m rúry. Najprv musíš mať súhlas vlastníka pozemku, potom rozhodnutie o umiestnení stavby (vydá stavebný úrad). Potom musíš dohodnúť s prevádzkovateľom kanalizácie odovzanie tebou vybudovanej časti do jeho majetku a správy. Cenovú ponuku za 70 m výkopových prác a položenia kanalizácie ti dá nejaká stavebná firma. Potom príde na rad stavebné povolenie - to je podmienené práve tým odovzdaním stavby prevádzkovateľovi. Ak tá kanalizácia bude verejná, tak tie rúry budú musieť splniť nejakú normu. Napr. my ideme budovať inž. siete (voda, kanál, elektrina a plyn) na novovzniknutej ulici spolu s komunikáciou - cestou v dĺžke cca 100 m. Kanalizačné rúry musia mať priemer 300 mm a na celej dĺžke musia byť 3 revízne šachty 1000 mm širké.. ZA celý projekt zaplatíme 11 vlastníci cca 16 tisíc každý. U teba by som tipoval náklady na vybudovanie, ak potrebujete len kanalizáciu, cca 15 - 30 tisíc EUR. Pri tejto cene a patáliách okolo povolení by som na tvojom miesta asi uvažoval o žumpe alebo čističke vody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?