Pripojka kanalizacie cez most

Ahojte, akurát riešime pripojenie na verejnú kanalizáciu. Pozemok a ver. kanalizáciu nám oddeľuje potok na ktorom je betonový most cca 10m široký za ním je obecná cesta kde v strede vedie ver. kanalizácia. Susedia majú kanalizáciu vedenú cez most do ver. kanalizácie tlakovou prečerpavačkou a cca 4m od ver kanalizácie im idú splašky gravitačne do kanalizácie. v projekte je navrhnutá nová prípojka vrátane kan šachty tvorenej na moste. Chceme sa vyhnúť rozkopávaniu cesty a jej uzatvorenie a pod. Je podľa vás možné spraviť šachtu v mieste kde susedova kan začína gravitačne tiecť do kanalizácie a napojiť sa na danú rúru ktorá má priemer dn125. Pôjdeme sa spýtať aj na vodárne a obec len chcem vedieť či to je teoreticky možné aby sme zbytočne neišli na úrady. Ďakujem za každú odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka
@mischo011 teoreticky, teda prietokove to možné je, prietok potrubia Dn 125 pri spáde 3% je cca 16 l/s, to je 57m3/h, také veľké čerpadlo sused určite nemá aj keby ste čerpali naraz a pravdepodobnosť súčasného čerpania je takmer nulová. Naviac, do potrubia už priteká voda rozmixobaná, takže ani k zaneseniu a upchatiu nepríde.
Odpovedať
@mischo011 Neviem akú prečerpávačku máte navrhnutú, ja mám na výstupe prečerpávačky 63mm hadicu a tá ide asi 2 m pred napojením na kanalizačný rad do revíznej šachty a odtiaľ gravitačne 125mm KG rúrou do obecnej kanalizácie. Keď sa spustí čerpanie prúd splaškov má tak 3cm na výšku v tej 125mm KG rúre, čiže kapacita na dve čerpačky je viac než dosť. Otázka je či bude sused súhlasiť.
Odpovedať
Sused suhlasit bude. Uz je len otazka ci to odsuhlasia vodarne. Dakujem vam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?