Prekládka kanalizácie

Koľko stojí prekladka kanalizácie z jedného pozemku (cudzieho) na druhý (vlastny pozemok) tak asi o 6 m. Revizna sachta (vid. cervenou) zostane tam kde je, na vlastnom pozemku, zmeni sa poloha zaustenia do verejnej kanalizacie. Ako to treba ohlasit? Ake nalezitosti? Ziadna tarcha nejestvuje.
Odpovedať
@exponent Treba podat žiadost aj nakres vodarnam a kanalizaciam pod ktory patríte.Nasledne vodarne sa ktomu zaujmu pisomne stanovisko ,bud kladne alebo zaporne.maju nato tuším 30 dni. Najlepsie je najprv ist na prislusny urad vodarni a kanalizacii a tam snima prekonzultovat dane možnosti pripojenia-premiestnenia a ked mate nejake vykresy,čisla parcely atd, k tomu tak to skor pomože ,pri vysvetlovani lebo vodarne to preveruju.
Odpovedať
@exponent záleží to najmä od hĺbky uloženia potrubia a dĺžky preložky :) 1m dĺžky cca 150 € - 200 €
Odpovedať
@janetbla A kto to musi platit?
Odpovedať
@janetbla tych 150-200 EUR to je za pracu s material prekladky alebo za povolenie ziadosti k prekladke?
Odpovedať
@1gugu @janetbla Zabudli sme v ramci podavania nasej PD na prestavbu RD na SU pri ziadosti o vyjadreni vodarni k nasej PD zohladnit aj tu susedovu pripojku na nasom pozemku. Vodarne nam uz pozitivne vyjadrenie dali, ze mozme nase stare pripojky vyuzivat, ale ich musime modernizovat, co aj chceme. Teraz nam bezi 7 dnova lehota ako ucastnici konania/investori a konci zajtra. Mozme v ramci tejto lehoty poziadat o doplnenie vyjarenia vodarni o prekladku kanalizacnej pripojky? Samozrejme, sused by musel byt o tomto doplnku informovany.
Odpovedať
@janetbla @1gugu @janetbla Zabudli sme v ramci podavania nasej PD na prestavbu RD na SU pri ziadosti o vyjadreni vodarni k nasej PD zohladnit aj tu susedovu pripojku na nasom pozemku. Vodarne nam uz pozitivne vyjadrenie dali, ze mozme nase stare pripojky vyuzivat, ale ich musime modernizovat, co aj chceme. Teraz nam bezi 7 dnova lehota ako ucastnici konania/investori a konci zajtra. Mozme v ramci tejto lehoty poziadat o doplnenie vyjarenia vodarni o prekladku kanalizacnej pripojky? Samozrejme, sused by musel byt o tomto doplnku informovany.
Odpovedať
@janetbla
Odpovedať
@janetbla Sorry! tento vykres plati. Aj verejna kanalizacia ide cez moj pozemok.
Odpovedať
@1gugu @janetbla Ten doplnok k ziadosti sme takto sformulovali a chceme to podat zajtra doporucene vodarnam a SU. Moze to tak byt? Dolupodpisany učastník/investor konania XY dodavam dodatok k ziadosti o vyjadrenie vodarenskej spolocnosti XY pod znackou XY k predloženej PD - Prestavba RD. Vodarne suhlasia s predlozenym navrhom zasobovania rieseneho objektu pitnou vodou z verejneho vodovodu jestvujucou vodovodnou pripojkou s jestvujucim odbernym miestom c. XY, na ktorom sa plati vodne a stocne. Podmienkou dalsieho vyuzivania jestvujucej vodovodnej pripojky a VS je ich vynikajuci technicky stav a nezavadnost. Tak isto vodaren suhlasi s predlozenym navrhom odkanalizovania rieseneho objektu jestuvujucou kanalizacnou pripojkou zaustenou do verejnej kanalizacie. Aj v tomto pripade podmienkou dalsieho vyuzivania jestvujucej kanalizacnej pripojky a RS je ich vynikajuci technicky stav a nezavadnost. Kedze moje pripojky budu na mojom pozemku modernizovane, splnia teda podmienky co sa tyka vynikajuceho technickeho stavu a nezavadnosti. Ten isty technicky stav by bolo vhodne dosiahnut aj pri prijpojke od suseda, ktora sa nachadza na nasom pozemku a na nasom pozemku aj usti do verejnej kanalizacie, ktora taktiez prechadza nasim pozemkom. V tejto suvislosti ziadam o povolenie prekladky susedovej kanalizacie, ktora prebieha pod mojim pozemkom a zaustuje sa do verejnej kanalizacie taktiez pod mojim pozemkom. Jeho revizna sachta sa nachadzana na jeho pozemku. Podotykam, ze na mojom LV nie je v tejto suvislosti zriadene vecne bremeno. Prekladka sa bude financovat podla dohody so susedom. 1 príloha: poloha pripojky kanalizacie Ide to tak?
Odpovedať
Profilova fotka
to som zvedavý, vodárne sa vyhnú konfrontácii, nemôžu žiadať zmenu
Odpovedať
@jan45 No ale ked sa dohodneme so susedom? Stačí potom niečo ako ohlaska alebo co?
Odpovedať
@jan45 Ako by ste to riesil Vy? Aj sused by mal mat zaujem, tu pripojku mat na vlastnom pozemku, v pripade predaja jeho domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@exponent ako stavebníci v konaní môžete zmeniť vecný rozsah stavby, t. j., čo bude predmetom povolenia stavby - zahrnuté v stavebnim povolení.. Čo sa týka samotnej zmeny - požiadavky zo strany vodárni, prečo to žiadali? Sú tam na susedovej prípojke nejaké technické nedostatky?? Pokiaľ táto preložka vodovodnej šachty a prípojky pre susednú stavbu nie je potrebná k povoleniu vašej stavby, tak je to neoprávnená požiadavka zo strany vodárni, aby ste preložku financovali vy. Podľa mňa by táto preložka šachty a prípojky k susednej stavbe mal financovať niekto iný, buď vodári, alebo vlastník susednej stavby, pokiaľ nevyhovuje terajším požiadavkám vodárni.. Susedovi postačí na SÚ ohlásiť preložku vodov. prípojky k exist. domu ako drobnú stavbu s prílohami, ktoré sú k ohláseniu drobnej stavby potrebné.
Odpovedať
@exponent chybne píšem o vodovodnej prípojke, samozrejme to isté platí aj o kanalizačnej :)
Odpovedať
@janetbla Nie vodarne neziadaju v ramci nasho SP ( my sme pozemok c. 1 , pozri skicu, nase pripojky mame extra na lavej strane pozemku na nasom pozemku, sused ma svoju RŠ tiež na svojom pozemku - pozri c. 2 -, len vedie a usti jeho kanalizacia na nasom) prekladku, chceli by sme to my, ked uz sa bude prestavovat nas dom, aby sa aj to vyriesilo.
Odpovedať
@janetbla
Odpovedať
@exponent aha tak potom to riešte po dohode so susedom :) môže táto zmena byť riešená aj v rámci vašej stavby - rekonštrukcie RD..
Odpovedať
@janetbla No a to prave sme sa chceli spytat, ako to mam formulovat konkretne? Tak ako sme navrhli, pozri vyssie.
Odpovedať
@exponent pravdupovediac, túto preložku by som riešila samostatne, aby sa nezdržalo vydanie stavebného povolenia na rekonštrukciu vášho RD. Na preložku kanalizácie potrebujete zjednodušenú PD, ktorú predložíte na vyjadrenie vodárňam.. Vhodnejšie by bolo, keby stavebníkom novej preložky bol sused, lebo nová trasa bude umiestnená na jeho pozemku, inak by ste vy museli predložiť doklad o inom práve k ich pozemku.. V rámci PD treba zahrnúť aj zrušenie kanalizácie na Vašom pozemku..
Odpovedať
@janetbla .... alebo vodarnam sa nepise zatial nic, ale SÚ sa napise, ze v ramci nasej stavby ako stavebnici v konani doplnujeme vecny rozsah stavby o preklad susedovej kanalizacnej pripojky z nasho pozemku na jeho pozemok. A SÚ si uz urci sam dalsi postup. Dobre sme tomu porozumeli?
Odpovedať
@janetbla prepacte, ta moja odpoved o 1750 hod nie je reakcia na vasu odpoved o 1743, prisla mi az potom ako som prispevok o 1750 uz odoslala.
Odpovedať
@janetbla Ano to by bolo tiez riesenie. Moze ale sused s tou prekladkou nesuhlasit?Ziadne bremeno neexistuje
Odpovedať
@janetbla co znamena zjednodusena PD?
Odpovedať
@exponent projektová dokumentácia - projekt
Odpovedať
@janetbla ano , to viem, o znamena zjednodusena?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?