Prečerpávacia stanica alebo žumpa

Potrebujem poradit máme pozemok vzdialený od napojenia kanalizácie cca 50m ale sme pod miernim kopčekom takže rozdiel je 70cm hlbka ku kanalizácii ako to vyriešit aby to bolo praktické a cenovo nenáročné spravit prečerpávaciu stanicu a kanalizáciu alebo žumpu. ČOV nemože byt nemáme potok.
Odpovedať
Zrataj si naklady na zhotovenie zumpy a jej pravidelny vyvoz vs. kanalizacia 50+precerpavacka. Isto lacnejsia aj pohodlnejsia forma je KANALIZACIA. Ja ju mam a odporucam...mas to na cely zivot.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka2104 aj keď propagujem koreňové čov, pripájam sa k tomino9, čerpadlo pôjde denne možno 5 minút, nádrž sa dá urobiť z IBC kontajnera, potrubie stačí 50-70 mm
Odpovedať
@lenka2104 ahoj, mame precerpavacku, resp betonovu nadrz a v nej mame cerpado a ide to do kanalizacie. Urcite by som isiel touto cestou ako cestou len samotnej zumpy. Betonova nadrz ma cca 5 kubikov, cerpadlo sa spusti raz za tyzden na par minut.
Odpovedať
@dbe kolko zhruba vyšla celá kanalizácia? Nárdrz bola kúpená hotová alebo vlastná výroba?
Odpovedať
@lenka2104 vykop do hlbky cca 1m, potom hadica D40, ta stala cca 1.5e/m, revizna sachta cca 60e, betonova nadrz 5m3 cca 550e, este treba pripocitaj aj cenu za vykop pod betonovu nadrz, cerpadlo z rezacim nozom 300e. Vsetky napojenia a praca svojpomocne
Odpovedať
@dbe a netreba tam ešte jedno čerpadlo? Lebo nám trvrdia že treba dve aby jedno bolo v rezerve ked sa pokazí jedno tak automaticky začne tahat druhé. Prosím ta kde si kupoval tú betonovú nadrž?
Odpovedať
@lenka2104 ako ano, stretol som sa s tym aj ja, ze boli dve a viac cerpadiel, ale nesluzilo to len pre jeden dom, ale bolo to napriklad pre viacej domov, alebo ulicu. Pri dome si to vies kedykolvek skontrolovat a pozriet ci to funguje. Pride mi to trosku luxus tam mat dve cerpadla. Vsetko je to o financiach, existuju aj original precerpavacie stanice, kde su plavaky resp senzory najnizsej hladiny strednej a potom najvyssej. Je to ovladane cez riadiacu jednotku a funguje to vyborne, len cena je niekde inde okolo 2-3-4tisiciek. Nadrz si najdi niekde na nete, obycajnu betonovu zumpu o objeme ktory potrebujes a je pre vas vhodny. Ja si uz presne nepamatam od koho to bolo. Myslim zappa piestany, alebo zippa? uz neviem
Odpovedať
@lenka2104 urcite precerpavacku, mame tiez, nie je s tym ziaden problem, akurat si treba kupit kvalitne cerpadlo, nesetrit na nom. Nase uz bolo v oprave, ale nasou vinou :-p My mame take za cca 250 ecok a treba davat bacha na to, co hadzes do WC, napr. vlhcenu utierku zarucene nerozmelie :-D U nas stacila jedna omylom hodena a bolo.. Od kedy davame maximalny pozor, tak ide bez problemov uz 4 roky vkuse.. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?