Povolia nám čističku, ak je kanalizácia 60 m od domu?

Profilova fotka
Obecna kanalizacia je 40m od pozemku, ale je proti spadu, co by vyzadovalo vybudovat ju aj s precerpavacim cerpadlom. Mame ale nedaleko potok, cize by sme vedeli odpad riesit COVkou. Povolia nam to, alebo nas budu tlacit do vybudovania kanalizacie a napojenie na existujucu? Mame nejaku moznost ziskat SP na dom s COV, s tym, ze sa casom, ak sa vybuduje kanalizacia pripojime?
Odpovedať
Profilova fotka
@nunusimi ak mas obecnu kanalizaciu, COV Ti nepovolia.
Odpovedať
@nunusimi pochybujem, ked tak skus zumpu, to by teoreticky mohlo prejst.
Odpovedať
nikde není napísne a nieje to povinnost napojit sa na kanalizaciu....treba sa s nimi vadit a hlavne sa nedat 8-)
Odpovedať
@nunusimi zdravym aj my sme mali takyto problem tlacili nas do kanalizacie ktora bola odnas cca 80 metrov nam nechceli povolit ani zumpu no len jedneho pekneho dna som tam prisiel na panka som dobre nastekal a uz bolo odrazu vsetko v poriadku a vsetko vyhovovalo.netrba nechat zo sebou krutit a povedat svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 praveze je uplne presne napisane, ze sa musis pripojit na kanalizaciu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nunusimi ak máte priestorové možnosti ako sa dostať k verejnej kanalizácii riešte to ako žumpu s prečerpávaním. Žumpa stačí 2 m3, aj menej, čerpadlo 30e bude bežať 5min. denne, potrubie 50mm 100€, rozhodujúce je, či môžete viesť trasu po cudzích pozemkoch.
Odpovedať
@majkoj ale asi len vtedy,ked je pristupna ...a u nich asi nieje kedze nevychadza ani spad a trebalo by to prečerpavat
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 nejake precerpavanie nikoho nezachrani, zial. Ono sa sice v zakone myslim hovori o ekonomickej zmyselnosti, lenze ta nie je nikde definovana, takze to zostava na uradnikoch. A ty sa v tom prisnejsom zakone a vyhlaske doslovne vyzivaju.
Odpovedať
my ked sme mali pred 2rokmi podob.problem,kupili pozemok kde kanalizacia bola 70m od hranice a šachta tam bola len 1,4m hlboka,navrhli nam prekopat sa cez cestu tých 70m,a prečerpavat...tato sranda by nas stala 13tis € a tusim ze ked sa napojis,musis ju darovat vodarnam asi aj ako plyn.prislo nam to na havu cele,sice sme vybavili papiere a mohli sme sa napojit na suseda,ale napokon sme to nechalli tak,predali pozemok a kupili inde 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?