Pomoc s umiestnením žumpy.

Ahojte :) s priateľom sme kúpili starší dom a keďže v obci nie je kanalizácia, potrebujeme si osadiť žumpu. Nenašli sme však nikoho, kto by poskytoval kompletnú službu od výberu miesta, ktoré by bolo pre žumpu vhodné, až po jej osadenie. Našli sme teda čiastkové služby, no nevieme si poradiť s tým, kto by nám poradil, kde by bolo vhodné žumpu osadiť. Existuje takáto služba? Nemáme veľmi veľký pozemok a máme na ňom studňu (len úžitková voda), tak by sme to nechceli pokaziť. Vopred vďaka za všetky rady.
Odpovedať
..no nebudem mudrovať,ale trebalo by to hlavne dať na miesto veľmi dobre pristupne pre fekalny voz. t.z. blizko ku plotu resp. ku ceste ,aby nebol problem s odčerpanim žumpy.Určite nie na nejake miesto za domom ,kde je ťažky prístup. :-) //len tak na okraj ,teraz v tom starom dome je ako riešny odpad? len tak von na pozemok,či do nejakej jamy pripadne latrina?//
Odpovedať
@mato981 Veď práve, vieme, že by to malo byť dostupné, že by to malo mať správny sklon, že by to nemalo byť blízko studne a rovno pred dverami. Akurát sa necítime byť úplne kompetentní to presne odhadnúť. Aktuálne používame ako záchod latrínu a úžitková voda ide do jarku pred domom, ktorý vybudovala obec.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemas co pokazit. Kup zumpu, zavolaj bagristu...porozpravaj so susedmi ze kde maju osadenu...iste poradia. Inak pri stavbe ci rekonstrukcii toto riesi projektant v projekte a podlieha to kolaudacii.
Odpovedať
@jankazb Ved prave, u nas to susedom robili v ramci projektu, no maju uplne inak polozeny dom, ako my. Kedze nestaviame, ani nerekonstruujeme, nemame projektanta :).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?