Otočenie kanalizačného potrubia o 180°

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat ako riesit 180° koleno na kanalizacne potrubie? Viem ze taketo pripady sa robia sachtou kde sa vybetonuje "koleno". Avsak nakolko byva po zime vysoko spodna voda tento sposob u mna nieje mozny. Moja otazka znie ak spojim 6x 30°kolena, nebude sa mi to upchavat? (DN 125 prip. 160) Pripadne nejake dalsie riesenie? (koleno bude v hlbke 2,3m v sachte zo 100cm skruzi). Dakujem pekne.
Odpovedať
Stručný obrázok by nebol, prečo to tak vychádza...?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 jasne, postnem ked pridem domov z prace. Dovod je ze vyvod je len s pred domu nakolko sa mal vyvod dopajat do kanalizacie kt. vsak budovat nebudu. teraz musim riesit odvod do kanalizacie poza dom na druhu stranu pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka ja osobne by som osadil revíznu šachtu a z nej spravil odbočku.resp viedol kanalizáciu tam kde treba. V prípade vybudovania kanalizácie obcou sa napojíš z nej.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 tiez ma napadlo osadit reviznu sachtu DN 300. Ono totiz momentalne je sachta spravena so 120cm skruzi (vnutorny priemer 100cm) do hlbky cca 2,5m. Potrubie je naspodu sachty (toto bola predpriprava na kanalizaciu), len teraz neviem ci mi do priemeru sachty 100cm vojde revizna sachta DN 300. Ako funguje revizna sachta kt. ma na jednom konci 3 vyvody? s tym ze by som zapojil len krajny, nebude sa to potom upchavat? Dakujem. obrazok som nestihol odfotit kopal som vcera do pol 10tej :O Dnes bude.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, pripadne da sa zohnat sachta len s kolenom? (bez tej 3-rozbocky)?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, vyriesene s kolenom 6 x 30°. Snad to bude fungovat aj po rokoch :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?