Osadenie kanalizačného potrubia z exteriérovej strany obvodovej steny

Zdravím. Z aktuálnej dispozície domu sme nútení viesť kanalizačné potrubie DN100 z poschodia pod základovú dosku z exteriérovej strany obvodovej steny - viď. obrázok. Aktuálne je to navrhnuté tak, že odpadové potrubie DN100 je zasekané 50mm do tehly (300mm) a 50mm v polystyrénovej izolácií fasády (200mm). Zaujíma ma, ktorý variant je výhodnejší/jednoduchší. Je problém vysekať drážku rozmeru š.100mm x h.50mm do tehly ? (výška drážky by bola cca. 2,5m) Alebo radšej upevniť odpadovú rúru na rovinu obvodovej steny a zaizolovať fenolovou doskou s lambda 0,022 ? Vopred ďakujem za každú relevantnú odpoveď.
Odpovedať
Práca na hodinu. Zarezať niekoľko drážok cca 2cm od seba a vysekať pneu kladivom,bárs aj s tesca. Mám tak vyvedený síce podstatne kratší odpad z premiestneného záchoda,ale sekal som do fajnového betónu... Viac som nadával ako robil,ale za hodinku to bolo aj s presekaním dvoch bet.chodníkov. Na odpad netreba žiadne fenolové izolácie,tam nemá čo zamrznúť,teplá voda v odpade nedovolí,polystyrén je v pohode v tvojom prípade aj keby to bolo na fasáde tak to prekrýva ešte 100mm ...
Odpovedať
Spomenul som si ako v anglicku maju odpady vedene po fasade,na to nejde zabudnut,presne z ulice vidis kde je umyvadlo,kde wc,kde kuchyna.a nikdy nic nezamrzlo myslim,tych par domov som tam prechodil.a to som tam zazil aj minus desat, a tridsat centimetrov snehu.ale inac ,na pohlad to vyzeralo naozaj strasne,ale je to ich narodna kultura,asi tak ako samostatne 2 baterie na umyvadle.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks ako píše dent, bude to fungovať aj bez zasekania
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?