Odvodňovací žľab do garáže

Zdravím, chcel by som vás poprosiť, či nemáte niekto fotky,rady alebo nejaké video ako ste ralizovali odvodňovací žab do garáže. Budúci týzdeň ideme realizovať tento žľab do garáže, kúpil som z Merkury Marketu 3x metrový, betónový žľab a mám aj položený podľahový polystyren (zajtra môžem poslať fotku ak bude treba) a budeme robiť potery. Otázky: 1. ako, resp. čím spojiž jednotlivé časti žabu k sebe aby to bolo utesnené? 2. potrebujem ho zdvihnúť o takých 13 cm oproti základovej doske, máte nejaké rady ako/čím ho podložiť? 3. mám ho podbetónovať vopred alebo ho rovno zabetónovať spolu s poterom? 4. iné rady/fotky z realizácií Vopred ďakujem
Odpovedať
@verikaby2019 na co bude taky zlab v garazi? Do akej kanalizacie ho planujes napojit?
Odpovedať
@verikaby2019 Je to zbytočná robota. Jedine, že by si chcela mať v garáži autoumývareň. A ak ho už veľmi chceš realizovať - Ako máš riešený odtok? Kam to napojíš? Máš tam ústie kanalizácie? Máš tam sifón? Ako máš vyriešený spád podlahy v garáži? Zbytočne si to komplikuješ. Pozri môj fotoblog o podlahe v garáži - žľab nemám a za 2 roky čo tu bývame ani ho nebolo treba. Nikdy nebolo z auta toľko vody, aby odtiekla. Max. sa vytvorila mláčka pod kolesami.
Odpovedať
@verikaby2019 aj ja som mal plan robit zlab v garazi. Nakoniec ma odhovorili a nelutujem. Nieje to tam extra potrebne. Garaze mam spojene s domom bez zlabu. Byvame uz rok a pol a v zime ked sa roztopi z auta sneh tak to takou stierkou zotriem smerom von z garaze a pohoda. Mam lestenu podlahu tak voda aj vsiakne a na bezne uzivanie uplne v pohode
Odpovedať
@verikaby2019 Žľab treba osadiť pred betónovaním poteru. Do betónu. Betón sám o sebe to utesní, ale ak by malo bývať v žľabe viac vody, natrel by som to potom zvnútra tekutou hydroizoláciou. Odtok z neho bude nejako riešený?
Odpovedať
@verikaby2019 Žľab v garáži je komplikovaná vec. Predpokladám že ani v projekte to nemáš riešené. Odtok zo žľabu nemôžeš napojiť na verejnú kanalizáciu. Problém s ropnými látkami. Pri kolaudácii by s tým mohol byť problém keby paničky zo stavebného chceli rýpať. Odtok zo žľabu by mal ísť cez odlučovač ropných látok. Aspoň takto sito pamätám keď som to chcel riešiť ja. Nedal som ho a ani nejak nemám problém s vodou.
Odpovedať
@kajo873 @verikaby2019 Presne tak, odtok zo žľabu v garáži, alebo z guličky v garáži by mal ísť cez ORL = odlučovač ropných látok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?