Odvetravanie kanalizacie

Dobry den, Nas dom je na kopceku. Vsetky ostatne domy, pozemky su pod nasim. Najblizsia verejna kanalizacna sachta v ceste je asi 50m pod nasim pozemkom. Je mozne, ze zapachy, vybuchne plyny budu prechadzat prave cez nase odvetravanie cez strechu? Nemala byt verejna sachta v najvyssom bode verejnej kanalozacie prave pre odvetravanie? Dakujem
Odpovedať
Každá šachta má vetracie otvory, hromadenie plynov nehrozí... :-)
Odpovedať
@dedo758 nie je to celkom pravda, používajú sa aj poklopy bez odvetrania. @tinnko ťažko povedať ako tú kanalizáciu navrhli a ako zrealizovali, takže možné to je, aj keď by aspoň niektoré šachty odvetrané mali byť, no to závisí aký je tam kanal. rad....
Odpovedať
@dedo758 1. Vsetky sachtu pod nasim pozemkom maju otvory....ale to asi neznamena, ze plyny od spodnych pozemkov nebudu ustit aj cez nase odvetravanie 2. .nebudu hromadit plyny od mojho domu po tu 50m vzdialenu sachtu v pripade, ze pouzijem spatnu klapku namiesto odvetravania cez strechu.....?
Odpovedať
Profilova fotka
rizikovým faktorom je vznik metánu, ten stúpa hore, odchádza v každej šachte. Dnes sa používajú vo veľkom saponáty a rozklad organických látok je spomalený, to obmedzuje aj vznik metánu, riziko je minimálne.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko V každom prípade musíš urobiť odvetrávacie potrubie. t
Odpovedať
@laco17 mate na mysli priame odvetravanie? Bez spatnej klapky?
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 prečo? Norma to nepožaduje. @tinnko práve prisávacia klapka je vylepšením stavu, ktorý požaduje norma, min 1,5m zvislého potrubia nad WC.
Odpovedať
@jan45 musi to byt nad wc? Alebo v lubovolnom bode stojatej kanalizacie?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Stojaté potrubie by malo byť nad WC, to je rizikové miesto, že po spláchnutí vysaje vzduch zo sifonu. Ale súčasné domy majú zväčša len jedno podlažie, takže stúpacie potrubie ani nemajú a ležaté potrubia sa nezahltí.
Odpovedať
Ok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?