Odvetranie kanalizácie

Asi sa to tu už 100x preberalo, no chcel by som sa opýtať , či som správen pochopil, že ak mám 2 kupeľne tak sa odvetranie kanalizácie robí v tom najvyššom bode?
Odpovedať
Profilova fotka
Áno.
Odpovedať
až na strechu, alebo s privetrávacou hlavicou nad najvyšším vtokom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Je dolezite(nutne) robit odvetranie kanalizacie aj pri bungalove? http://4nets2.r.worldssl.net/photo/78...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň. Potreboval by som od vás radu. Mám v novostavbe bungalovu naprojektovane a stavbarmi aj zrealizované odvetranie kanalizácie. Je to 120 rúra plastová a jej výstup s platne je vzdialený od najbližšieho záchoda zhruba 5-6 metrov,ďalší záchod hosťovsky je zhruba o ďalšie 4 metre ďalej. Vodar ktorý mi má inštalovať vnútorné rozvody odporúčal aby sa existujúce odvzdusnenie zablendovalo a nainštalovalo odvzdusnenie ku každému záchodu zvlášť pretože existujúce odvzdusnenie je moc ďaleko a že by robilo problémy a stahovalo by vodu zo sprchoveho kúta. Mne osobne to príde hlúposť a možno sa mýlim. Poradíte mi? Vopred vďaka
Odpovedať
@miro1541 odvetranie cez strechu netreba, vodar ma pravdu, ja mam dokonca iba jednu hlavicu na 2 zachody a funguje to bez problemov.
Odpovedať
V podstate mam podobnu otazku a teda ci potrebujem robit vystup nad strechu. Mam dvojposchodovu stavbu a teda toaletu dole aj hore. Preto by som chcel vediet, ci nieje nejake riesenie ako nechat to nasavanie v hornej kupelke.... Alebo na kazdom zachode...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@ivantausk ahoj, ako si nakoniec realizoval odvetravanie kanalizacie? Idem tiez stavat poschodovy dom a toto zatial nemam vyriesene. Si pripojeny na obecnu kanalizaciu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@soki ako ste to poriesili? Vela ludi tu napise "odvetravanie nad strechu nemam, mam urobene iba privzdusnovaci ventil, a nemam ziadny problem". Chapem to spravne ze jediny problem ktory by mohli mat ked maju urobene privzdusnenie ale odvzdusnenie nemaju je ze im to raz mozne buchnut kvoli metanu? Podtlak maju vyrieseny, teda smrad to domu nejde, smrad okolo domu cez odvetravaciu hlavicu tiez nie je.
Odpovedať
@ultrarecall nie chapes to absolutne nespravne. A velmi pejorativne napisane. Za cely svoj zivot nenaseres tolko aby sa z toho vytvorilo tolko metanu aby buchol.
Odpovedať
@palo18 Ale ked ich je doma 5-6 😀
Odpovedať
@palo18 ok, tak potom aky je argument pre nutnost odvetravania kanalizacie?
Odpovedať
@ultrarecall vyrovnanie tlaku
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ultrarecall Keď vylievaš džus z krabičky do pohara, tak nejde plynulo, ale tak skače však? To preto, že na striedačku ako sa vylieva džus, vznika v krabici podtlak (menší tlak ako atmosfericky). Takže do krabice sa ti nasáva vzduch cez jeden otvor. Ak by si na druhej strane krabice zrobil nožom zárez, tak by sa vzduch nasával odtiaľ a džusik by sa ti plynulo lial. V ideálnom vesmíre by to dopadlo tak, že otočíš džús úplne horeznačky a nebude tiecť vôbec - tvorilo by sa nad hladinou v krabici vákuum. Zober si takú injekčnú striekačku. Keď máš v nej vodu a otočíš ju otvorom dole, na základe tiažovej sily by ti voda mala vytiecť. Lenže nevytečie ani kvapka - presne preto, prečo som napísal - nemá sa odkiaľ nasať vzduch. Ale skús vybrať ten piest a tak naliať vodu a bude vytekať, lebo vzduch sa bude nasávať cez otvor pre piest. No a to isté aj s kanálom. Nemá to nič spoločné s metánom, ani s odvetrávaním smradu. Ale len s vyrovnaním tlakov, aby tvoje guvna neboli brzdené podlatkom. Potom sa môžu zachytávať napr. v miestach, kde je slabé klesanie a tam sa ti to bude hromadiť. Či už máš odvetranie na strechu, alebo do priestoru, alebo len takýto privzdušňovací ventil na 50ke HT-čku: https://www.instalatershop.sk/vetraci... je viacmenej jedno.
Odpovedať
@ultrarecall Inač to privzdušnenie na strechu + ak k tomu maš na daný odtok napojené aj zvody zo strechy, tak je super spôsob, ako dať celému okoliu najavo, že si prave do*ral. Splachneš a duní ti celý barák. Najhoršie, že z vonku 😄
Odpovedať
@ultrarecall pripomen sa mi koncom juna, ak Boh a firma da, malo by to byt hotove. Mam 2 zelezobetonove stropy, takze nateraz som pri betonovani vynechal nad murivom prestupy pre mozne buduce ulozenie odvetravacich/privzdusnovacich rur v miestach, kde koncia najvzdialenejsie vetvy, podla rady inej vodoodpadovej firmy.
Odpovedať
@palo18 "vyrovnanie tlaku" Vyrovnanie tlaku uz maju ti ludia poriesenu cez privzdusnovacie hlavice. Skusim este raz celou vetou, aky je argument pre nutnost odvetrania kanalizácie za podmietky ze vyrovnanie tlaku je uz poriesenu cez privzdusnovacie hlavice? Dakujem
Odpovedať
@ultrarecall Žiadna taká nutnosť neexistuje. Chill
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?