Odtok dažďovej vody do potoka.

Ahojte , neviete ako to je s odtokom dažďovej vody pozbieranej zo strechy domu do potoka, ktorý tečie asi 4m od hranice pozemku. Samozrejme so súhlasom majiteľa pozemku cez ktorý by som to napojil (asi kanalizačnou rúrou), tou je Slovenský pozemkový fond, a správca vodného toku. Je to dovolené? Veď aj doteraz to steká do potoka, lebo pôda je tam ílovitá a aj spodná voda je vysoko, tam by mi asi vsakovače nepomohli. Je to mierny svah.
Odpovedať
Samozrejme že ideálne je keď máš povolenie.ale je tu ale.u nás je správca tokov povodie váhu.neviem ako dažďovú vodu ale z čističky že nie je problém,ale treba vybetonovat na brehu potoka vypust a každý rok poplatok 200€.
Odpovedať
Aj tu je povodie Váhu. A 200€ je za odtok vyčistenej vody do potoka z čističky, alebo je to za všetko, z čističky aj zo strechy? Hľadal som cenník na internete, ale nič také som nenašiel. Bolo by to v Nitre. Asi im to potom nechám stiecť na kraj pozemku a odtiaľ pôjde už samospádom do potoka ako aj doteraz...
Odpovedať
To bola len čistička.dazdovu tu má každý napojenu do potoka bez povolenia.ved je to čistá voda. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abula1 voda zo strechy nie je čistá, zákon požaduje vsakovanie na vlastnom pozemku a priesak do potoka, takže presne ako píše trubiroh sám sebe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Kúpili sme v jari dom a dažďovú vodu mali odvedenú pod zemou rúrami do potoka, nemyslím že sa bavili s nejakými povoleniami, čaká ma nejaký problém?
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 Vykopať na pozemku 1m3 jamu a vpustiť do nej. Vybavená vec.Viac ako 1m3 natečie zo strechy raz za rok . A ak aj áno tak sa to roztečie po pozemku tak ako doteraz.
Odpovedať
@mesarosanton 1m3 je málo (môj osobný názor) keď má napr. 200m2 strechu tak to naprší raz dva
Odpovedať
Profilova fotka
@roberttom ja mám 1m3 a nemám problém . Strecha sa počíta na pôdorys domu.Pretečie mi to len cez búrky a vytečie na trávnik. Mne to nevadí a tej tráve tiež nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?