Odpady pod základovou doskou

Ahojte, chcel by som sa spytat. V projekte mam odpady pod zakladovu dosku 2 priemery 75 a 110. Priemer 75 je tahany od kotla, pripaja sa do neho dalsia 75tka zo stupacky z poschodia kde je vana. Tato 75 sa potom pripaja do 110, do ktorej sa pripajaju dalsie 110tky ( WC, kuchyna. atd.) Chcem sa spytat: Mozem dat namiesto tej 75tky 110 aby vsade pod zakladovou doskou boli len 110tky ? Alebo mam ist radsej podla projektu. Chcel by som davat oranzove PVC rury, ale tie maju len od priemeru 110, 75 by som musel davat sede HT rury a co som cital tak tie su maksie ako tie oranzove a bojim sa zby to zhutnovani neprasklo alebo nieco podobne. Dik za rady.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Myslim, ze pod dosku sa davaju len oranzove a min. 110-ky. Ale pockaj na fundovanensie rady. Urcite sa niekto dalsi ozve.
Odpovedať
@tomcok ja som daval pod dosku aj oranzove aj sede... 75 mi ide vetva z kuchyne /drez, umyvacka/ a tak isto vetvy od pracky, technickej miestnosti, umyvadla v samostatnom WC a sprchoveho kuta... Neprasklo pri zhutnovani nic... https://www.modrastrecha.sk/blog/megd...
Odpovedať
@megdesign A tei sede HT si lepil do seba, alebo su teiz na gumicku ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok to je závislé od viacerých faktorov, ak je násyp 100cm, tak žiadne rúry, ale položiť ich až do základovej dosky (ak ju vôbec robíte)
Odpovedať
@jan45 nasyp je len na 2 DT takze 50cm, aj to nie vsade
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok to niekje veľa, ale najskôr by som zhutnil podklad a potom položil trubky. Vždy doporučujem ísť najkratším smerom mimo dom a radšej dookola, ako cez celý krížom.
Odpovedať
@jan45 A odporucate tam dat priemery podla projektu t.j 75 a 110 alebo len 110 ?
Odpovedať
@tomcok nie nelepil. Normalne maju hrdlo a gumicku.
Odpovedať
@jan45 pavuk bude vzdy pod doskou, von pojde furt len jedna vetva. Cize ak prdne pavuk, co na 90% prdne ten, tak je to za jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok Určite by som dal (ako som aj dal) pod dosku (a všade do zemi) oranžové 110. Nad doskou redukuj na potrebnú dimenziu zo sivých.
Odpovedať
Profilova fotka
Všade je vhodné dať 110 a treba sa vyvarovať 90° kolenám dávajte 2x45 ° kolená
Odpovedať
@instalater Takze ked mam vyvod nad platnu pre WC apodobne v pravom uhle tak to mam poskladat z dvoch 45st kolien ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tomcok áno,alebo 3x30st.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok Nie vži sa to dá! Ale celá kanalizácia by mala byť bez 90° kolien. 90° kolená len koncové - vývody
Odpovedať
@instalater a ked sa mi spajaju 3 rury je lepsie ich nejak vyskladat aby tam nevznili prave uhly, alebo mozem pouzit tie cele kusy v tvare T ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok Aby som nezabudol , nepoužiť T-kus , ale odbočku !
Odpovedať
@tomcok nie T kus, ale Y kus.... Dodrzat spad...
Odpovedať
@megdesign @instalater DIk za rady pani, som prave pozeral tie odbocky 110/110/45st v tvare Y. Spad samozrejme dodrzim. A este otazocka,z akeho dovodu sa treba vyhnut 90st kolenam ?
Odpovedať
@tomcok nebolo by lepšie to nechať na odborníka? kua tu na SK kazdý všetko vie ???!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek presne tak...potom tu bude skučať,že kto mu dá papiere ku kolaudácii.
Odpovedať
@gkrivanek tak niekedy to moze odbornik pokazit viac ako ked si to budem robit sam
Odpovedať
@tomcok šetríte na velmi nesprávnom mieste čo sa často krát neoplati , ale stavím sa že na dlažbe a kuchynskej linke šetriť nebudete . ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok Nie je čo pokaziť ! Keď si to človek naštuduje , poradí sa urobí to často krát lepšie ako trto čo sa tvári ako atómový fyzik
Odpovedať
@tomcok aby si "houno" hlavu nebuchlo.... :-p Koli priechodnosti....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign to je práve chybanávrhu, väčšina hygienických miestností je pri obvodových stenách, vývody z každej majú ísť k obvodu aj za cenu viacerých vývodov a dlhšieho ležatého potrubia
Odpovedať
@jan45 Ja mam vsetky miestnosti pri obvodovych muroch, jedine kotol je v technickej miestnosti a ten sa musi tahat cez dom cca 5m, inak vsetko je na okraji. @megdesign tak myslim ze v priemere 110 si hovno hlavu buchat nebdue a bude pekne plavat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok odvodneniekotla sa dá potiahnuť nad základovou doskou v podlahe, stačí 32mm
Odpovedať
@tomcok Ahoj. Ideální je položit celé odpady pod desku ( KG systém ) a přez desku vystrčit vertikální přípojky ( GB systém ). Někde to budou 110 a někde zase menší průměry, tentokrát šedé. A zde je potřeba přesně měřit, protože většinou se musíš trefit do nějaké stěny. Napojení ležatého potrubí pouze pomocí odbočky ( T kusy nepoužívat ) a místo kolen ( 89°) vytvořit oblouky ze dvou kusů 45°. Raději bych to udělal všechno jedním vrzem pod deskou, než to dodatečně tahat v podlaze. ;-) Uložení trubek by mělo být v pískovém loži. :-)
Odpovedať
@jan45 @praoteccech @instalater Pani chcel by som sa este spytat, v technickej miestnosti mam len kotol, avsak chcel by som tam nechat predpripravu pre WC do buducnosti, je mozne ze tam necham len trubku 110 ktora nebude ukoncena WCkom ? Nevadi ze to bude len nejak zablendovane, nebude to tym kanalizacnym rozvodom robit zle ze vlatne na konci toho potrubia nebude nic ? Dik za odpovede
Odpovedať
@tomcok Nebude vadiť. Je veľa takých predpríprav alebo slepých koncov.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?