Nepresiakavost zumpy

Hladam zumpu k nasmu domu v okrese NZ, ktory rekonstruujeme. V obci nie je a ani nebude kanalizacia (malicka dedinka) a momentalne je tam len akasi vsakovacia jama (aj ked sudny znalec to v posudku nazval zumpou - pobavilo). Zvazujem 7m3 od Prefa-stav. Mate skusenosti? Poslali mi cenovu ponuku a vyhlasenie o zhode, ale ja sa v tom figu borovu vyznam. Normy som si (este) nenastudovala. Vie mi to niekto prelozit do ludstiny? Co znamena text: Žumpy sú vyrobené z vodotesného betónu, betón STN EN 206-1 - C16/20 - XA1 alebo C25/30 - XA1, max. priesak vody 50 mm podľa STN EN 12390-8. Vystužené sú betonárskou oceľou 10 425 V, manipulačné úchyty sú z ocele 11 373 EZ. Prefabrikovaná krabicová žumpa IBV 7 m3, IBV 10 m3 a LZX 22 m3, LZX 32 m3 je určená na akumuláciu splaškovej odpadovej vody. Hlavne ma zaujima ten priesak. Pozemok je v svahu a urcite nechcem, aby bol akykolvek priesak - slo by to rovno susedom na pozemok. Dakujem za pomoc :) :-D :-D 8-)
Odpovedať
My sme to vyriešili plastovou žumpou ( 1cm hrubý plast), ktorú sme osadili, kvôli vysokej spodnej vode do betonového lôžka, sú obbetónované aj steny a na vrchu je ešte platňa. Síce drahší špás, ale nič nevsiakne dovnútra, ani von.
Odpovedať
@tata35 A od akej firmy mate tu plastovu? A skusenosti? Vsetko v pohode funguje?
Odpovedať
Profilova fotka
@mon_chm toho údaju sa nemusíte báť, je to prirodzený stav, neznamená, že žumpa tečie, ale voda vstupuje do betonovej steny. Priesak je zanedbateľný a nepoškodzuje životné prostredie.
Odpovedať
@jan45 Super, dakujem za vysvetlenie. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@mon_chm dali ste si nakoniec z Prefa-stavu? Zistili ste prosím nejaké recenzie? Ďakujem
Odpovedať
@alexxita Ta zumpa sa ukazala ako extremne komplikovany projekt a po mnohych komplikaciach sa nam ju podarilo osadit az tento piatok. Uz sa len smejem. :D Od tohto posledneho postu som presla roznymi fazami hladania, vahania a rozhodnuti. Nakoniec som si vybrala betonovu zumpu 10m3 od firmy Betonove zumpy Sebo (v diskusiach ich volaju aj zumpy z Kalinkova). Vybrala som si ich najma preto, ze ako jedini nemali nikde ziadne negativne recenzie, len sam e pozitivne. Dlho sa to odkladalo, lebo sme nevedeli pripravit jamu (objednany bager sa pokazil), potom zasa prsalo a teren bol strasne makky.... Nakoniec nam ju v piatok doviezli, ale bohuzial sa ich auto nevoslo do dvora, tak nam ju len polozili do vjazdu na pozemok. Ich auto bolo dlhe asi 11m a na nasej ulici, ktora nie je nejak extra siroka, je este k tomu aj v svahu sa nedokazali zmestit. Jama totizto bola asi 20 m od cesty, nie hned vedla plota. Cize odporucam dobre premysliet aj tuto stranku. Nastastie sa nam podarilo narychlo zazrakom zohanat super autozeriav este v ten isty den - dlhy asi 8m s nosnostou do 30ton. Tato zumpa vratane poklopu vazi asi 9300kg. Ak by ste potrebovali autozeriav v okrese NZ, urcite odporucam oslovit firmu Prospect NZ. Pan sofer bol virtuoz a v komplikovanom terene vmanevroval tuto nasu novu opachu perfektne. Zumpu zatial mozem hodnotit len vizualne a nie som ziadny 'zumpolog', ale vyzerala vyborne, nikde nic podozrive, solidna konstrukcia. Potrebovali sme vyrezat otvor na privod odpadu a na tom malom priestore sme narazili hned na dva roxory, takze to asi nebude nejaka rozpadavka. :) Uz len zahrabat. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?