Napojenie ďalšieho WC

Čaute. V rodinnom dome mám WC spoločne s kúpeľňou. Rád by som si napojil ešte jedno v chodbe pri vchodových dverách. Viem že tadiaľ niekal vedie rozvod kanalizácie. Problém je že neviem presne že kde. Nechcem to tam celé porozbijat. Neviete ako by sa dalo zistiť kadiaľ ten odpad vedie? Stačilo by aspoň približne. Dík
Odpovedať
@fritz8 mozno trepnem, ale nedal by sa tam napchat nejaky drot a pomocou nejakeho detektora zistis kadial ide?
Odpovedať
@majonez asi netrepes, mne to napadlo tiez :-N @fritz8 ten drot by mohol byt krtko na prepchavanie kanalizacii, len neviem akeho najdlhsieho zozenies a ci bude stacit
Odpovedať
@majonez @zita19 @fritz8 Problém je, že tie amatérske detektory kovov fungujú len na krátke vzdialenosti - tak 2-3 cm. Ak by bol drôt v stene alebo v podlahe 5 cm, tak ho už nezaregistruje. Mám taký z Lidla a nič moc teda. Možno profesionálny.... neviem. Ak je tá kanalizácia pod základovou doskou, tak to už detektorom vôbec nezistíš - máš tam predsa kari sieť, ktorá ti bude pípať ako divá. Pokaiľ nemáš pôvodné projekty domu, tak je to takmer nereálne zistiť. Ešte možno pomocou kamery - endoskopu - zistiť približne, aké sú tam kolená, ako ďaleko a potom pomocou toho vypočítať približnú trasu.
Odpovedať
@chrobak7 tak to som netusila, ze to zachyti len tak nakratko. A co minohladac? Ci ako sa ten dzig co s nim hladaju poklady vola
Odpovedať
@zita19 To už je profi detektor. S tým mojím detektorom ledva zistím káble v stene pod omietkou.
Odpovedať
Nzdar, urcite sa to da - plynari hladaju potrubie tak, ze v najblizsom plynomeri sa pripoja nejakym generatorom a potom rucnym pristrojom (antenou) hladaju, kadial to ide. Takze @majonez @fritz8 maju pravdu, ale nehladas kov, ale antenou hladas signal.
Odpovedať
@mirecmirko81 tak nejako som to myslel. Pracujem v telekomunikaciach a viem ze ked nasi kabelari vyhladavaju metalicky kabel na poli- pustia si do neho signal a vedia ho presne zdetekovat kde je a aj v akej hlbke.. Al chapem ze taketo meraky nema kazdy po ruke..
Odpovedať
@mirecmirko81 to mas pravdu ale plynove potrubie je kovove a ak je plastove tak sa nan montuje "vyhladavaci vodic" a preto to u plynarov funguje ;-)
Odpovedať
dakujem za postrehy.. nasiel som firmu ktora vie presne trasovat kanalizacne potrubie.. s kamerou a na nej umiestnenym vysielacom idu v potruby. na povrchu je rucny detektor a nim zaznamenaju presne odkial a v akej hlbke vysielac vysiela. ten najvacssi problem je len s tym ze to samozrejme nie je zdarma.. cca 75 az 120e..
Odpovedať
@rapidek Ano, preto do ineho WC alebo umyvadla vopcha napriklad strunu na natahovanie kablov do chranicky a na nu ten signal pripoji. Tu strunu musi pouzit samozrejme vodivu :-) Alebo pouzije strunu na prepchavanie kanalizacii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?