Musi duchadlo na COV bezat nonstop?

Profilova fotka
Ahojte, mame COV-ku ale kedze dom nie je trvale obyvany tak je menej zasobena potravou :) myslite, ze ma vyznam nechat duchadlo bezat 24/7 alebo mozem dat casovac, ze napr. za den mi ho raz na hodinu napr. vypne? pripadne, ako toto riesite vy? vdaka
Odpovedať
Nedostal si k nej navod? Podla toho co mam k dispozicii pri nizkom zatazeni moze ist na spinanie, ale prestavky nemozu byt vacsie ako 15min
Odpovedať
Profilova fotka
@andreus dostal, a aj som si ho presiel, ale nic take tam nemam... zalezi asi od vyrobcu COV-ky
Odpovedať
My máme COV ku, duchadlo beží u nás non stop, ale od výrobcu viem že je možné nastaviť časovač, bol k tomu dodaný, kyslík v kale sa hned nevychytá, no pri dlhšej odstávke hrozí že pokapú baktérie. Tuším spomínal prevzdušniť za hodinu 15- 20min, ale to sa stopne celá kaskáda prietokov, + koš na mechanické rozrušovanie kalu by sa mohol pri vyčšej záťaži upchať musí bubpalť. Mal by prísť chlap od servisu skontrolovať, tak sa opýtam.....
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin mne ide 15 minút a 15 minút pauzuje aby sa usadil kal v poslednej nádrži, ten sa následne prečerpá po usadení do prvej časti. Keď ti bude bežať v kuse, nemá možnosť si sadnúť. Mám tam časový spínač.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne islo nonstop a bolo to v pohode dnes uz sluzi inym ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ideálne je keď ide nonstop. Je to dobré aj pre baktérie, aj pre čerpadlo. Cyklovaním sa zničia membrány v dúchadle a skracuje sa mu životnosť. Ja mám vypočítané že mi spotrebuje elektriku za cca 60€/rok, takže nemám prečo ho cyklovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin nezaoberám sa MBČOV, ale princíp čistenia je zhodný s koreňovými čistiarňami. Keď nie je prísun fekálií, nie je čo čistiť a či dúchadlo ide alebo nie, baktérie vyhynú, Takže treba vložiť spínacie hodiny, ktoré spínajú ešte pár dní po odchode a potom zapnúť po príchode. Na naštarovanie je potrebné nasypať baktérie, vzduch to nenaštartuje.
Odpovedať
@juanex rozhodne to nieje idealne ak ta cov nieje pravidelne vytazena... Mne isla 3mesiace po nastahovani 24/7, dvaja dospeli, z toho jeden v praci a dve male deti. Bol s tym problem, kal sa nestihal usadzat ci co. Po nahodeni casovaca sa dava doporiadku.
Odpovedať
@dorwin Dúchadlo na čističke nemá isť v jednom kuse, ale podľa počtu osôb v domácnosti závisle na výkone čističky. Pokiaľ baktérie nemajú dostatočný prísun potravy, tak ako píše @jan45 baktérie vyhynú. Každá dobrá čistička, by mala mať aj riadiacu jednotku na dúchadlo a na nej sa nastavuje vhodný program.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren nie nema, ale nemusi. Ak ide stale, okrem vyssej spotreby sa nestane nic.
Odpovedať
@majkoj Nič okrem toho že keď nema dostatočny prisun extrementov a ma staly privod vzduchu do tyždňa začne peniť a bakterie vykapu od hladu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren netaraj hluposti, ked bude v atmosfere viacej kyslika, vykape ludstvo lebo nema co jest ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj Trepeš somariny a hráš sa na múdreho. Ako vždy. Čo myslíš načo je ta riadiaca jednotka k dúchadlu? Podľa teba asi na srandu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren uchvatny argument, len co je pravda, presne hodny teba. Ridiaca jednotka je priplatkova vybava a v prvom rade znizuje prevadzkove naklady. Bakterie potrebuju kyslik, aby mohli nitrifikovat odpad. Ak je ho viacej, nic nevykape, pretoze mnoztvo bakterii je dane mnozstvom odpadu. Moj priklad s ludstvom presne vystihuje problem, ak sa zvysi obsah kyslika v atmosfere, ludstvo nevykape, jeho pocet je limitovany jedlom nie kyslikom. V akvariu vo filtri prebiehaju rovnake procesy, tiez budes tvrdit, ze ked niekto necha pustene vzduchovanie tak vykape akvarium ?
Odpovedať
@majkoj Tvoje argumenty sú tak hlúpe, že to ani nevyzerá že to píše @majkoj Ja mám AT6 ako ty, ale ty asi ju plníš nepretržite sračkami, tak nevieš ako sa správa keď do nej prispievajú len dvaja. lebo keď si si nevšimol tak ma kapacitu pre 2 až 6 osôb a program standart sa pri dvoch vôbec nedá použiť. Ja môžem isť maximálne na standart 2. čo myslíš načo je tam program dovolenka, alebo chata? Myslíš že na zníženie prevádzkových nákladov? Už sa konečne zamysli nad tým a netrep somariny.
Odpovedať
@dorwin Nonstop je dobre zo zaciatku kym sa cov zabehne a gazda sa nauci kolko vzduchu do ktorej vetvy ma ist, potom sa moze kludne nastavit program s vylukami, ja mam Standard +2. Samozrejme ked nieje trvalo obyvany dom a tym zasobovana cov je to problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren prosim ta prestan uz fabulovat. Jedine co sa ti moze stat ak pojde duchadlo stale a nebude bublifuk priskrteny, ze cast kalu, moze ostavat na hladine. Nic nevykape. Specialne koli tebe som si to overoval priamo v aquatecu.
Odpovedať
@majkoj A kde? Na vrátnici?
Odpovedať
@majkoj mozem potvrdit, tiet som par mesiacov zo zaciatku bezal bez casovaca a bakteriam sa nic nestalo, akurat mi na hladine plavalo tolko speneneho kalu, az sa dostal cez nudzovy prepad von...
Odpovedať
Ahojte,uvažujem tiež zakúpiť čov aquatec ,a mám otázku na ľudí ktorí,ju majú.Potrebujem ju na chalupu,ktorá bude obývaná cez víkendy,pravidelne.Je táto čov vhodná? Ma taky program,aby sa nič nestalo keď nebude prísun splaškov pravidelný? Alebo ako to vyriešiť? Septik? Ďakujem veľmi pekne za rady .
Odpovedať
@edge112 Riadiaca jednotka sa dokupuje s dúchadlom zvlášť a okrem množstva iných programov ma aj programy chata a dovolenka. Tak že áno je vhodná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?