Minimálny sklon kanalizačného potrubia pri dĺžke 75 m

ahojte,moze byt 1,5% sklon potrubia pri dlzke 75m?,uvazujem je to sklon 1,2m.,alebo dat 2%?,Podla normy je 3%,ale bojim sa , ze voda rychlo po takej dlzke stecie a huste zostane a moze upchat kanaliz.ruru.Projektant navrhol 160mm potrubie, nebude lepsie 110mm?-Pri 110 mm je pravdepodobnost naplnenia rury asi 505 a tym aj lepsie splachnutie husteho,pri 160mm si myslim,hrozi takisto voda odtecie a huste moze zanasat ruru.Daujem za radu :-)
Odpovedať
Minimalna dimenzia na kanalizacnu pripojku je DN 150 a spad je min. 2%. Pri tak velkej vzdialenosti by bol asi vhodnejsi aj vacsi spad. Nie je to o tom ze voda stecie rychlejsie ako huste. Ked by aj ostalo usadene v rure tak ked pojde druha varka vody tak voda pred sebou potlaci usadeninu.
Odpovedať
presne ako sa tu už píše, musí byť minimálne 2%-ný spád
Odpovedať
Všeobecná pravidla platná pro ČR : Každá budova má mít vlastní kanalizační přípojku, jen ve výjimečných situacích se souhlasem správce stokové sítě je povoleno, aby více budov mělo jednu přípojku. Kanalizační přípojka má být co nejkratší, vedená v přímém směru kolmo na veřejnou kanalizaci. Minimální spád přípojky jsou 2%, u spádu nad 30% je potřeba návrh doložit hydraulických výpočtem. Spád musí být po celé délce přípojky stejný. Minimální DN (vnitřní průměr) kanalizační přípojky je 150 mm. Přípojka se ukládá do pískového lože dle montážního předpisu výrobce potrubí a do nezámrzné hloubky
Odpovedať
Profilova fotka
hajana3 ja by som dal max. spad 2 percentny.tiez mam 160mm ruru nejakych 30m a v pohode.hlavne si tam daj reviznu sachtu.
Odpovedať
@dano101 Ahoj Dano, aku hrubku Ytong si pouzil?, budes to zateplovat? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@hajana3 30cm ytong a 16cm pps.ale teraz by som dal min.20cm pps
Odpovedať
@dano101 preco az 20 cm?, rozmyslam nad 375 lambda ? :-) ,robim deku, este mozem menit.Tiez prvy navrh mam 30 cm +15 cm pps., zaklady izolujem styrodur 6 cm,alebo primeter./je lacnejsi/,ale zaroven chcem uz z neho salung na deku...
Odpovedať
Profilova fotka
@hajana3 urcite nie lambdu 375.draha.20cm preto,bo bude lepsie zateplene.budes menej kurit a teda aj platit.perimeter daj 10cm.
Odpovedať
@ladajaskva do nezamrzavej hlbky ? je cca80 mozno 100cm ( asi podla regionu) ? prave som sa prekopal k pripojke odpadu pri brane a ta je cca 60cm maximalne 70cm hlboko . ak budem stupat 2cm na 1 meter , po 20tich metroch som cca 20 -30 cm pod povrchom . ( preco vlastne odpad v nezamrzavej hlbke , ked tam voda nieje "non-stop" ako v pripojke? pretecie a hotovo . stary odpad do "trativodu" mam tak 30cm hlboko )
Odpovedať
@zzo Dobrý den. Fakt si myslíte, že odpadní voda proteče 70 m kanálem, který bude mít teplotu pod bodem mrazu , čili třeba + 1°C ? Tak to si nemyslí ani tvůrci toho předpisu a já také ne. ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
@hajana3 ja som stavala zo 45 cm ytongu
Odpovedať
Ahoj Martina, bez zateplenia?,dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladajaskva dnes som meral hlbku pripojky , 55cm pod zemou (vrchna cast rury), no a ked pojdem pomali hore , tak nebude ani to(aj ked dvor sa ties trochu dviha) . to u nas urcite nieje mrazuvzdorna hlbka .no a ked je pripojka v hlbke 55 tak odpad si nemozem tahat hlbsie . stlp na brane mam viac ako meter hlboko aby ho nevydulo a nevykrivilo , keby bol len 55cm tak sa to stane . no a moja pripojka ma priemer 125 , nie 150. rovnako aj skoro vsetci sudedia maju 125. ako mam teda ulozit odpadovu ruru do nezamrzavej hlbky a priemerom 150 ?..
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa nedá dať dostatočne hlboko, treba zaizolovať, najlepšie drveným penovým sklom.
Odpovedať
@lapajko no nad tym som uvazoval , ze cim zaizolovat .. drevenne penove sklo ? musim pozret . pre mna neznama vec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zzo www.refaglass.cz
Odpovedať
@lapajko len to asi bezne v stavebninach nekupim. a dalsie - cena .
Odpovedať
Potrubie DN160 je pre dĺžku 75m vhodne navrhnuté, a odporúčame spád aspoň 2%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?