Kolko vas stoji vyvoz zumpy?

Kolko vas vyjde vyvoz zumpy?nemala by obec aj prispievat ak este stale nie napr komplet odkanalizovana?
Odpovedať
1
2
@peto222 mna 10m3 stoji 50E aj s papierom o likvidacii... obec prispievat? Skus to navrhnut na zastupitelstve a potom sem pridi napisat ako sa zatvarili...myslis ze kanalizacia je zdarma?
Odpovedať
Šamorín 65€ / 10m3
Odpovedať
Profilova fotka
Priemerka je 80e mam info z viacerych obci v roznych krajoch a je dolezite ako daleko to vozia.
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 kanalizacia nie je zdarma , ale je cca za tretinu ceny zumpy. Aspon v nasom pripade.
Odpovedať
@peto222 70 Eur/ 12 m3...obec neprispieva, má snahu o vybudovanie kanalizácie, ale ide to ťažko
Odpovedať
občania by mali tlačiť na zastupiteľstvo aby samospráva prispievala na vývoz
Odpovedať
No ved nemalo by podla nejakeho zakona uz byt vsetko odkanalizovane??ved je rok 2021 a stale platit zumpy..to je niekolkonasobne vuac mesacne ako vodne stocne
Odpovedať
@peto222 možno malo, ale napr. ako v našom prípade: obec maličká, užívateľov kanalizácie (platiteľov stočného pre spoločnosť spravujúcu vodu a kanalizáciu) málo a naviac je od okolitých obcí vzdialená natoľko, že xy prečerpávačiek atď. tak sa im to neoplatí budovať. Vedenie obce sa snaží ako vie, ale nevie ich "donútiť".
Odpovedať
@belan dost dobrý vtip 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 takú ešte nikde nehrali, nikto na žumpu nikdy neprispieval, takže to ani teraz tak nebude.
Odpovedať
100e za 10m3, doprava 20+20km v cene
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika306 maličká obec je v mojej predstave 100 obyvateľov. To je 20-30 domov. teoreticky, keby všetci žumpy vyvážali a platili 100€ za odvoz, zaplatia za rok pri 10m3 fekáli cca 25000€. O niečo viac by obec stála obecná KČOV a malý fekál, po dvoch rokoch by už platili len prvádzku fekálu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto222 41e s papierom
Odpovedať
Profilova fotka
obec do 6000 obyvateľov ,jedno auto 45 eur aj s dokladom.Vozia to do mesta vzdialené cca 18km.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo pekná ukážka, ako do r. 2014mali byť obce nad 2000 EO odkanalizované. Možno, že teraz máte šancu, EÚ tlačí aby sa to dokončilo, dokonca aj s vyhrážkami. Len škoda, že tlačia na tých, čo to nezavinili, vinníci a usmievajú v opozícii.
Odpovedať
nechcem zakladat novu temu alebo diskusiu len sa chcem spytat kolko kubikove mate zumpy a kolkokrat do roka vam vyprazdnuju zumpu?
Odpovedať
@santos950 12m3, zoberu naraz max 11 - 11.5 m3 aby neboli pretazeny... za 6 rokov sa to postupne menilo, z 35, -> 38 -> 41-> 48 -> 65, vyvezu to cca 8-9 krat rocne (vacsinou to je raz za 6 tyzdnov) - ale ja robim z domu nie len pocas lockdownu , plus zalezi kolko bola aj zena a deti doma, a ake maju zena a dcera dlhe vlasy 😉.
Odpovedať
@mr79 ja som myslel ze 15 kubikova zumpa sa vyprazdnuje raz rocne 9x rocne po 50 euro no pekne 450 euro za rok? ved stocne je 30 ruro na rok
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 čo som počul, tak dávnejšie dali spraviť projekt na kanalizáciu, kým ju odklepli , že takto to môže byť, zmizli lóve na realizáciu. Ale cca pred mesiacom začali kopať na uliciach a za dedinou robia pravdepodobne prečerpávaciu stanicu. TAKŽE nová 10 Kubíková bet. žumpa na novostavbe poslúži ako zberná nádoba na dažďovú vodu. Ach mohli povedať skorej , že sa začne s kanalizáciou,dal by som to inam.🤔
Odpovedať
niektore sumy su sialene ..zumpu vyvazame kazdy mesiac,no nam zdvihli na 40E a je to vela za mna..ked ma niekto kanalizaciu zadarmo a plati vodne stocne tak sa to neda s tymto rovnat..katastrofa ze v r 2021 este musime riesit zumpy
Odpovedať
Profilova fotka
@peto222 to máte dobrú cenu, ne nielenže riešite žumpy, ale SVP ich priamo vyžaduje.
Odpovedať
V obci kde sa budujem toho roku zdraželo z 15€ na 20€ za auto vrátane dopravy. Ale vozidlo je obecné a na konci dediny je čistička, ktorá slúži pre viacej obcí - Košice okolie. Svokra platí cez VVS 60€ za odvoz.
Odpovedať
@peto222 co by sme dali za takuto cenu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@igorkoo môžem sa spýtať kam by ste umiestnili žumpu keby ste vedeli ze bude kanalizácia v obci v dohľadnej dobe?
Odpovedať
Dobrý vtip. Ani kanalizácia nieje zadarmo. My aj každý v ulici sme zaplatil za prípojku kanalizácie 500€ +15€/ mesačne za užívanie (4 členná domácnosť)
Odpovedať
U nás stojí vývoz 9m3 okolo 60 eur s tým že 30 eur platí obec a 30 my. Aspoň minulý rok som tolko platil.
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 za dom pred garáž a tam by som dal odviesť dažďovú vodu aj z domu aj z garáže.
Odpovedať
@igorkoo keď nemáme garáž ani neplánujeme, tak je to v podstate jedno? Ci to je pred domom? Je potom ťažké natiahnuť napr tu vodu na polievanie? Nám to projektant dal dopredu kvôli lepšiemu prístupu s výcucom
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 je málo pravdepodobné, že v obci v budúcich desiatich rokoch bude kanalizácia, ale argument o prístupe fekálu k žumpe je slabý. Nasávacie potrubie môže byť dlhé na rovine niekoľko desiatok metrov, takže žumpa môže byť aj ďalej od domu a na ulicu vyvedené le odberné zariadenie.
Odpovedať
@jan45 ďakujem, v obci je naplánované vybudovanie kanalizácie do roku 2023. Co mam info, tak je to v štádiu dokladovania pre účel výstavby. Hneď medzi našim domom a susedovym budú parkovacie miesta, tak neviem kam by sme to osadili.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?