Kanalizácia a voda

Dobry den chcem sa opitat chcem si ist robit do domu kanalizaciu a vodu ! No kanalizaciu dedina ma a tak kolko stoji spravenie pripojky na vodu a na kanalizaciu???dakujem za odpoved!
Odpovedať
Zdravim.Potrebujem kanalizaciu rodinneho domu. Od žumpi však bude vzdialeny asi 25 metrov a teren má vetší spád ako je odporučany spad kanalizácie. Navyše by tu bo aj jeden skok. viete mi prosim poradiť ako to riešiť v takomto pripade ? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@stanco13 záleží na vzdálenosti přípojek, jestli bude třeba dělat protlak pod silnicí apod. Nejjednodušší bude poptat firmy ve vašem okolí a nechat si udělat cenovou nabídku ;-)
Odpovedať
@stanco13 nepises odkial si,skus si pozriet na stranke svoejej vod.spolocnosti...kazda to ma inak :-) @milanrv aspon ti rychlejsie odide bordel :-D skok by som asi nerobil,radsej popod prekazku....
Odpovedať
Profilova fotka
@milanrv treba to riešiť šachtami na to určenými. každý vodár vie ako to má byť. nepočúvaj to čo Ti radí @creator že Ti rýchlejšie odíde bordel. radí Ti sprostosť. Na kanalizácii je práveže dôležitý čo najmenší spád. cca 1cm na m inak Ti rýchlo odtečie to ,,riedke" a to ,,husté" bude ostávať tam a bude Ti zapchávať kanalizáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 presne ako píses len vonkajsia kanalizacia ma mat 3% spad na metri.
Odpovedať
Dobrý den. Minimální spády jsou závislé na průměru kanalizačního potrubí : Splašková kanalizace - 2% do DN 200; 1% u DN 250 a DN 300. Maximální spád je další věc a je to potřeba řešit v závislosti na délce potrubí. To už se zřejmě bude jednat o skluz a tam jde o to, aby rychlost proudění vody nepřesáhla 10 m/s.......:-D :-D :-D jinak odteče voda a pevná složka bude poutrubí ucpávat. PS Jinak kanalizační stoky velkých průměrů ( čili ne přípojky ) mají spád už od 3 promile :-p :-p :-p :-p :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
ak je to mozne pouzil by som aj cistiace T kusy, keby nieco ;-)
Odpovedať
@poliacik321 dakujem za radu,tiež som počul že ten spad nemá byť velký.vieš mi ešte poradiť kde take šachti zoženiem alebo kde sa s nimi možem lepšie oboznamiť? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrobil som - spádová šachta
Odpovedať
Profilova fotka
@cmirko pekné, ale ten obchvat sa robí preto, aby splašky netiekli na montéra, kedˇ je v šachte, tu je šachtica neprielezná, takže je to zbytočné.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanrv katalógy a info nájdeš napr. v TMS,Empíria a pod. väčšie predajne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
@cmirko ta sachta plní dobre účel? Mam veľký výškový rozdiel medzi domom a COV (10%) a takéto riešenie vyzerá byt dobre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dorwin je to remeselne veľmi dobre zvládnuté, len takto zložito sa to robí kedˇmá šachta priemer 100 cm aby fekálie nepadali na pracovníka ak vojde dnu. Tu je šachta nie na vstup, len na kontrolu, stačilo potrubie vyústiť do nej bez obtoku vo väčšej výške a nahliadnutím sa kontroluje odtok. Paradoxne kanalizácia s tak veľkým spádom musí mať možnosť preplachovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@cmirko @jan45 pozeram , ako je to robene. spodok je sachtove dno, to som nasiel aj na nete. ale to napojenie odpadu do vrchnej casti rury, to je robene, ci to dostat kupit?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a predpokladam, ze ta hrubsia rura staci napr. 200? a miesto dna dat 90stupnove koleno a redukciu? Na vyssie "poschodie" by som v mojom pripade cez T kus pripojil 110 vstup a dole za kolenom cez redukciu 110 na vystup? 200 rura by bola vyvedena na povrch a zadeklovana
Odpovedať
@jan45 ja si myslím že vždy dá musí kanalizácia napájať u spodu. Ten prepad sa používa hlavne u dažďovej a na prípadné prečistenie. Podľa mňa je to vzorova spadiskova šachta. Tak ma to kedysi dávno učili s tak som šachty pri veľkých prevyseniach za socializmu bežné robil, akurát to bolo z kameniny, a kyneta z betónu. No a zásada je taká že z šachty do šachty musíš vidieť, na to slúži hore ten prepad a na kamerové skúšky.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin úplne v poriadku bude aj kedˇ to bude v jednom priemere, Je to bežný spôsob odvedenia splaškov pri veľkom spáde. Ako píše daralbajda , kedysi dávno sme sa to tak učili, ale to boli vzory pre mestskú kanalizáciu, vtedy sa súkromné ani nerobili, len ľudia to už zabudli. Dnes už nie je potrebné vidieť zo šachty do šachty, sú kamery, ale nahliadnuť zvrchu do potrubia sa dá aj pri DN 110
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a na spodok dat jedno 90 stupnove koleno alebo radsej 2x45 stupnove? ci je to jedno?
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin hlavne treba tie kolená obetonovať 90°lepšie rozbíja fekálie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Zdravím. Potreboval by som radu. zháňam firmu na vybudovanie kalanizačnej prípojky. Najlepšie Michalovce, Humenné, Snina. Prípojka sa bude nachádzať v Snine
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jan45 Dobrý deň, mne dali "majstri" vodári na kanalizáciu 90° kolená pod zvislú kanalizáciu z druhého poschodia. Koleno "sedí" na základovom páse - bude to robiť problém, alebo to len bude lepšie rozbíjať fekálie, ako píšete..
Odpovedať
Profilova fotka
@richardius vždy boli pätkové kolená 87°, tam je energia z pádu, , iné je to pri ležatom potrubí, tam 87°koleno odoberá energiu .
Odpovedať
@jan45 ďakujem za vysvetlenie. Takže ak tomu správne rozumiem, ak sa 87° montuje na zvislú trasu, tj. niekde pred výškové prevýšenie, tak je to v poriadku? Mne totiž tieto 87° kolená použili aj na to aby sa napojili na rozvod kanalizácie, ktorý je nižšie.. Ak je súčasťou ležatej kanalizácie, t.j. slúži na zabočenie trasy, tak tam je potrebné použiť 2x45°, alebo 3x30°?
Odpovedať
Profilova fotka
Správne
Odpovedať
Pred 8 rokmi pri Bratislave stála prípojka 3m po šachtu 1200 eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?