Kanalizácia 90° zalomenie?

Ahoj bando 🥰 prosím o radu.... mám výstup kanalizácie z deky tak, že rúra trčí 10cm von, potom mám priestor 2m k plotu suseda. Ten má už teraz strach, že ako budeme kopať ryhu, či mu nepoškodime plot (má ho do 1,10m - nezam. hĺbka ...zaliaty). Je možné napojiť ešte nejakých 50 cm rúry, potom to zalomit o 90° a ťahať pozdĺž domu 12m, následne ďalší zlom 20° a potom už rovno 15m k zumpe. Bude to fungovať, hlavne čo sa týka tej pravouhlej odbočky? Otázka 2: vstup el a voda je tiež riešená KG rúrou 110 a chcem sa opýtať, čím to vypenit, aby to bolo vodotesné? Voda je 32 hadica, elektrika v 56mm chranicke, takže je tam stále dosť priestoru
Odpovedať
Ešte dodám, že tých 10 cm rúry sa utopí v XPS. Je z nej trochu odlomene, tak ako napojiť novú rúru? Strčiť dnu a na nejaké lepidlo? Mamuta?
Odpovedať
A ešte k 2 otázke, el a voda sú v samostatných rúrach 110
Odpovedať
@tomik25 nedavaj 90° ale dve 45° a medzito este rovnu cast co najdlhsiu podla toho kolko sa zmesti a problem by nemal byt.
Odpovedať
@podko čiže 135° teda 45° opačne ? Potom rúra medzi tými uami bude max 1m, viac sa nevojde. Revízna šachta by ten pravouhlý zlom nevyriešila?
Odpovedať
@podko vlastne tá rúra z deky je trochu šikmo, takže to v tých 2m zalomim len jedným 45 kolenom. Máš pravdu, dik.. Kúpim teda toto https://www.vodomat.sk/kolena-a-segme...
Odpovedať
Revizna sachta sa dava kazdych 20-25m - pripadne tam, kde ocakavas ze sa ti moze zapchat kanalizacia. Revizna sachta ma aj tak rovny priebeh, cize by si na to musel dat 2x45 koleno, rovny usek cez sachtu a na koniec dopojit kolienko kolko by ti chybalo.
Odpovedať
@marekjahoda ďakujem, už hapem
Odpovedať
Prosim vás, k tej druhej otázke....čím vypenit tie rúry? : vstup el a voda su tiež riešené KG rúrou 110 a chcem sa opýtať, čím to vypenit, aby to bolo vodotesné? Voda je 32 hadica, elektrika v 56mm chranicke, takže je tam stále dosť priestoru a samozrejme nechcem aby sa do toho tlačila vida zvonku
Odpovedať
@tomik25 studniarska pena je vodotesná, lepia sa s ňou betónové skruze
Odpovedať
90° (resp. 87°) koleno do kanalizácie dávaj iba na miesta, kde Ti to z priestorových dôvodov nijako inak nevychádza. Pri hlavnom vývode kanalizácie z domu tých 90° vyskladaj z 3 ks 30° a je to vybavené. Nemusíš medzi nich ani vsádzať rovné kusy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?