Jednoduchy načrt kanalizačnej pripojky

prosim vas vie mi tu niekto poradiť ako sa kresli jednoduchy nakres kanalizacie,potrebujem to na dodatočne ohlasenie malej stavby,a či to možem nakresliť aj sam,nemam stavebne vzdelanie dakujem
Odpovedať
@jan45 neporadis?
Odpovedať
@krepino kanalizácie vonkajšej predpokladám, čiže napojenie drobnej stavby na jestvujúcu kanalizáciu, kreslí sa to tak, že sa ťahajú čiary v mieste položenia potrubia, v miestach odbočiek a kolien sa tieto zakreslia a označia (pôdorys), okrem toho sa zvykne kresliť tzv. rozvinutý rez kanalizácie, aby boli zrejmé výšky uloženia potrubia, toľko úvod do PD TZB, ja som za to, aby to nakreslil niekto, kto sa tomu venuje, čo bude asi názor aj Ing. @jan45 Ž. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sgi320 problém je, že aj ja keď vybavujem takúto prípojku, vodári pýtajú výkres s razítkom, aj keď na to nemajú žiadny dôvod. Môže ma šľak trafiť
Odpovedať
@jan45 nuž, zákony nepustia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Robili nam pred nedavnom kanalizaciu. Pri podani ziadosti o vybudovanie, resp.prepojenie domu s pripojkou stacila rukou nakreslena skica, ako bude vedena kanalizacia. Ako podklad som pouzil mapu s katastra a vyznacil poziciu pripojky, domu a smer rury. (VVS)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy iný kraj, iný mrav.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre VSD sa pri ziadosti o vyjadrenie k pozadovanemu isticu tiez prikladala len schematicka skica pripojenia. Az nasledne pri schvalovani projektu, boli prilozene vykresy s peciatkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 apropo, jedna firma (VVS) v PO zakreslenie existujucich sieti, nech sa paci obkreslite si, v KE za poplatok do 30 dni.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy kupodivu, výkresy na elektro pri RD nemusia mať pečiatku a teda ani TZB, mám známeho, ktorý projektuje, je statik, a tento problém s výkresmi na jednoduchú stavbu riešil cez ministerstvo výstavby (teraz dopravy) a úspešne.
Odpovedať
a aka je asi cena toho zakreslenia
Odpovedať
@sgi320 a cenu takeho zakreslenia nevieš nahodou a cena razitka za stavebny dozor by bola kolko nevieš
Odpovedať
@krepino tak toto Ti neviem takto z hlavy povedať/napísať, záleží na lokalite a človeku, za aké peniaze je ochotný ráno vstať z postele, môže to byť od 50 do 300 eur
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem za info,mam už projektanta čo to spravi za 70€ aj so stavebnym dozorom dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?