ČOV - problém s kalom

Profilova fotka
ahojte...prosím poradte nejaký prostriedok alebo niečo čo by nám odmastilo vodu v ČOV.....technik k nám chodí ako na klavír a už sám je zúfalý že čo sa deje....proste čistička funguje, ide podľa manuálu, nezapácha akurát nám na povrchu pláva strašne veľa kalu z dôvodu že máme dosť veľa mastného na hladine....podotýkam, že absolútne nič nevylievame do umývadla, všetko ide mimo, tak nechápem prečo je tam tej mastnoty toľko....no a tým že je mastnota na povrchu drží sa na povrchu hladiny aj kal a "preplavuje" do poslednej časti kde by už mala byť čistá voda....prečisťujeme to takmer každý 3. deň, ale akosi to nepomáha...na čističku sme 2 osoby, ktoré nie sú takmer celý deň doma....večer od cca 6, do rána do 6-7 hod a víkend.....mali ste niekto takýto problém?
Odpovedať
Profilova fotka
Známy má podobný problém, tzv. kalové koláče, ktoré sa tvoria, vyberá manuálne ale čo s nimi robí, neviem. Možno do záhrady alebo smetia. Tvrdí, že sa rozhodol pre zlého výrobcu, vraj keby mal nerezovú ČOV ako jeho známy, je po probléme. Tiež potrebujem ČOV, škoda, že si vytvorila "otázku" a nie "diskusiu". Zaujímalo by ma, aký typ ČOV máš...keď tak pošli IP.
Odpovedať
Mate pravdepodobne biologicku penu. Ta sa tvori kvoli vlaknitym bakteriam v kale. Uzitocne bakterie su v tvare vlociek a prirodzene klesaju, vlaknite su v tvare dlhych vlakien, ktore sa o seba zamotavaju a bublinky vzduchu ich potom vynesu na hladinu. Tam sa mnozia a dalej pletu, az kym sa nevytvori husty kal. Aj tieto vlaknite bakterie dokazu cistit vodu, akurat teda su na hladine. Rozne sposoby na odstranenie biologickej peny: - chlorid hlinity - hlinik pomaha na najcastejsie sa vyskytujuce vlaknite bakterie, je to ale docasne riesenie. - Liquid XP 2001 - zmes enzymov na odstranenie biologickej peny (nam kratkodobo pomohol, ale dlhodobo nie) - rozne pripravky enzymove, treba skusat ci nieco nezaberie (dostat v drogeriach, napr. Bacti+, Septifos) - castejsie odkalovanie COV - nechat duchadlo pracovat 24/7 - nech vam technik vezme vzorku kalu a da ju na mikrobiologicke posudenie, aby ste vedeli s akymi bakteriami bojujete Nam to zacalo posledneho pol roka robit, netusim, co sa stalo, uz sme mali aj celu COVku vycerpanu a zase obnovenu a opat je to tam. Tazko povedat, este skusim ten chlorid hlinity. :-) Vela stastia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
vasa cisticka ide v tom najnepriaznivejšom rezime - nepravidelne zatazovanie a len 2 osoby. My sme mali tiez takyto problem, pomohla pravidelnejsia starostlivost (sledovanie sedimentacie prip. odkalovanie alebo doplnovanie cerstveho kalu, cistenie kosa, rozmiesavanie atd.). Kedze sme len dvaja + male dieta, daval som tam nejaky cas hovadzi bujon ako doplnenie vyzivy, ale zas zacala penit, asi bola pretazena. Alebo je to castejsim pranim (plienky kazdy den a tak)?Teraz sa to nejak upravilo a vyzera dobre. Duchadlo ide v kuse, kos na pevne necistoty sa pravidelne cisti. Skus raz za dva dni premiesat obsah poslednej casti a daj si u vyrobcu pozriet kal, ci ti nekapu bakterie. Do umyvadla praveze vypustaj co najviac (okrem olejov a kyselín).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Myslim,žeje tam kyslé Ph,skús tam dat lopatku vápna /nie lopatu a ešte bez vápna/a zníž prívod kyslíka-element. Vápno môžeš dať častejšie.Najlepší je taký sajrajt ako spalený olej /kyselina asi/ to pekne vyzráža a ide to parádne.Neviem ako sa to volá,ale skús na mestkej čistíčke,je to orginál.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?