COV a spodna voda

Babo rad. Mam jamu na osadenie COV a mam v nej plavecky bazen. Odcerpal som co sa dalo, dal strk, geotextiliu zasa strk, cca 20cm strkove lozko. Za den zase voda stupla cca 30 cm nad strkove lozko. Ako a cim spravit bet. Zaklad pod COV? Vychadza mi cca 10cm na beton. Vyssie nemozem ist neposti ma odpad. Dakujem za kazdu radu do zbierky.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 odčerpať vodu, doviesť suchý betón, urovnať a nechať zatopiť betón môže byť pod vodou, stvrdne. Položiť ČOV, obsypať betónom ale najskôr naplniť vodou.
Odpovedať
@jan45 presne tento postup chcem praktizovat. Dakujem za utvrdenie ze je to spravny postup. Najlepsie odcerpat vodu az pod uroven toho strkoveho lozka, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 ano
Odpovedať
@palo18 nerozumiem otázke. výrobca čov má predpísané postupy pre osadenie čov. aj pri nie vysokej spodnej vode je nutná 15 cm bet. platňa pod čov. pri vysokej spodnej vode to bude treba asi komplet obetónovať. čo na to projektant? "nepustí ťa odpad"? namiesto haldy štrku tam sprav betón, ako je treba. resp. sa poraď s výrobcom ČOV. aby si sa potom nečudoval, že ti vytlačí čov meter nad zem... mne tak vytlačilo pri poslednej "potope" napoly plnú 9m3 žumpu...
Odpovedať
teleso ponorene do kvapaliny je nadlahcovane silou vahy kvapaliny telesom vytlacenej.......
Odpovedať
@worker_falcon To si fakt tej otázke neporozumel. On ten základ urobiť chce, ale nevie či môže vo vode. Odpoveď dostal od jan45.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte mám problém s osadením ČOV Výška spodnej vody je cca 30cm od dna výkopu. Ako by ste postupovali?? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Tak ako jan45 radil vyssie?
Odpovedať
Profilova fotka
@mmjoy99 problém je že voda sa tam nahromadí po odčerpanií za cca 10min.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_borovsky suchý štrk s cementom po zasypaní stvrdne, ale problém je inde, ak to zostane ako výkop, voda bude stúpať. tam betón nepomôže
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?