Čistička otázka

Ahojte.Moze byť čistička odpadových vôd napojená len na splaškovu vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
A na aku inu by si chcel??
Odpovedať
@wolodymyr mozno duma vodu z vane a z pracky vypustat inde... Len ci mu koncentrovane splasky (len hajzliky) cisticka "stravi"
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 stravi lebo cisticku naplnis najprv vodou az potom zacnes krmit pevnym ....
Odpovedať
@wolodymyr no lebo to máme teraz osobitne. Žumpa je osobitne aj odpadova voda je osobitne.Zumpu dávame ťahať a odpadova voda ide do spoločného septiku kde je napojených viac ľudí.
Odpovedať
@wolodymyr problémom je že ten septik není úplne v poriadku a je pre bytovky.Sme na dedine a tu je to kadeako poprepájané a takto to ostalo po dedovi.
Odpovedať
@baccio a už to tak nemôže byť?či len nechceš viac platiť za vyvážanie septiku?a preto dáš čističku?odpad z nej môže ísť do spoločnej
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu sa v tom stracam Ved ked davas do septika vsetko okrem wc a wc zvlast do zumpy kde sa nabrala cisticka. Urob si svoju cisticku ked uz chces a napoj si tam vseko ak sa da no mysli ze aj z cisticky ide prec voda ktorej sa potrebujes zbavit.
Odpovedať
Profilova fotka
@baccio trochu si to usporiadajme: použitá pitná voda (PPT) sa môže rozdeliť na šedú (drez, sprcha, umyvadlo, vaňa) a hnedú(WC), musia byť samostatné potrubia. Sú ešte ďaľšie členenia, ale to nepotrebujeme riešiť. Teraz popíšte, čo chcete odviesť a kam a či máte potrubia skutočne oddelené . Septik sa nesmie používať, v súčasnej dobe je pokladaný za žumpu a treba ho vyvážať.
Odpovedať
@jan45 máme to oddelené...je to starší dom.Zumpa je samostatná a tá šedá voda ide cez potrubie do septiku ktorý bol vybudovaný ešte za komunistov. Sú naňho napojené hlavne bytovky lebo tak to vtedy bolo v pláne....a pridalo sa tam pár rodinných domov ktoré nemali pri dome kanál ani potok.Vtedy to poriesili takto.
Odpovedať
@jan45 nám sa žumpa troli a je zle umiestnená.Preto by sme to chceli nejako poriešiť.S tým septikom majú alebo mali nejaké problémy pred časom ale nejako to utriasli. V obci je schválená kanalizácia ..aj žiadosti o príspevky boli posielané už pekných pár rokov ale asi nikdy nebude ...kôli terajším zákonom.Vraj....Tak teraz rozmýšľame ako čo poriešiť.Ci len novú žumpu a šedú vodu nechať tak ako je.....alebo čističku s tým žeby tá vyčistená voda išla tak či tak do toho trativodu čo vedie k septiku.Nevieme ako ďalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?