Čistička odpadových vôd - skúsenosti

Ahojte, žijeme v obci, ktorá nemá kanalizáciu. Momentálne máme žumpu, ktorá nám začala presakovať. Takže musíme začať s opravou :-/ Sme 4 osoby. Uvažujeme aj o ČOV, avšak odstrašuje nás potreba jej častej údržby, prípadne citlivosť na mikroflóru v nej. Aké máte prosím skúsenosti s vašou čističkou? Ste spokojní? Ak áno, viete prosím odporučiť nejakú serióznu firmu, ktorá robí aj servis a údržbu? Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvetinka765 nuz "casta udrzba" je dost relativny pojem. Nie je to zumpa, ktoru treba 1x mesacne vyviezt. Z casu na cas ju treba skontrolovat, povedzme 1x tyzdene ci je vsetko OK a pripadne ocistit odtokove sitko. 2-3x do roka treba COV odkalit. Ja osobne to ako castu udrzbu nevnimam.
Odpovedať
Svagrovci tiez nemali inu moznost a museli urobit cisticku a zatial sa teda nestazuju. Kontroluju ju pravidelne, to je pravda ale malokedy treba aj nieco specialne urobit, precistit alebo nieco podobne. Myslim, ze to bude pre vas najlepsie riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som pouzival 6 rokov a bez problemov a udrzba pol roka trosku viac kym som sa to naucil a potom zvacsa vizualna a obcas odkalenie popripade vybratie takej hustej peny uz neviem ako sa to volalo. Mam ju stale doma je to aqatec at6 je 3 roky odstavena ak si ju vykopes je tvoja :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No podla toho co pises by som velmi nerozmyslal nad tym ci je to narocne alebo nie (podla mna ani nie ale to vam tu uz vysvetlili ini) pretoze asi inu moznost nemate. Chcete dalej fungovat s presakujucou zumpou?
Odpovedať
Profilova fotka
tak sem tam to skontrolovat nie je podla mna zase az taka starost. s pretekajucou zumpou je asi viac starosti si myslim. toto je asi take najrozumnejsie riesenie, ktore mozete zvolit
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my budeme mať. Rozhodli sme sa tak pretože ju majú moji rodičia a vôbec s tým nie je toľko roboty ako si možno predstavuje. Je to zhruba tak ako písal majkoj, nič strašné si myslím. Z tých možností čo máte je to asi také najlepšia voľba no.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?