Chranicka pre kanalizacnu ruru v zakladovej doske

Zdravim strechaci, je podla Vas potrebne davat kanalizacnu ruru v makadamovom lozku a prechadzajucu cez zkladovu dosku do nejake chranicky? Pytam sa preto ze na niektorych stavbach som to videl. Neviem ci ta trciaca rura potrebuje nejaku dilataciu ked je obsypane pieskom, zhutnene makadamom a zaliate betonom. Vdaka.
Odpovedať
Stačí vynechať kastlík cez základ, a potom pri pokládke rúru obložiť napríklad polystyrénom.
Odpovedať
@dedo758 ? nem rozumiem :-) Skuste normalne vysvetlit. Ide o to ze cez vikend som polozil kanalizacne rozvody a vyviedol rury cca 10-15 cm nad planovanu vysku zakladovej dosky. A pytam sa ked budem sypat makadam ci to treba dat do nejakej plastovej rury alebo niecim oblozit, takisto ked budem betonovat dosku.
Odpovedať
Jaj, ja som to blbo pochopil, myslel som, že v zemi cez základový pás... :-) Cez základovú dosku stačí 2-3x omotať tenkou penovou izoláciou. Ale videl som aj s chráničkou, aj len s polystyrénom obloženú rúru.
Odpovedať
@niless myslis makadam okolo zvislych rur pod podkladny beton? Nie je to potrebne davat do chranicky. Daj akurat pozor na to, aby hrdlo vyusteni kanalizacie bolo max. zarovno s podkladnym betonom ;)
Odpovedať
@dedo758 NO prechod som nerobil cez zakladovy pas ale pod. Je to obsypane hlinou, udusene a na vrchu prechodky je strkovy obsyp, nasledne 65 cm zakladovy pas. Vykopal som cca 45 cm siroku ryhu a dal som tam 3 najkvalitnejsie DT ake som nasiel (tvrdost a zvibrovanie). Vid foto. Sice som tuhol ked robili kanalizaciu ci som to nedal hlboko ale chvalabohu mam cca 10 m k pripojke a 20 cm rezervu pre spad. Stavebny dozor sa samozrejme vyjadril ze to takto moze byt a nebude to mat vplyv na stabilitu zakladu v tomto mieste.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?