Cerpadlo

viete mi poradiť ohladne čerpadla do žumpy? idem tam dávať vodu zo strechy a následne použiť do wc. čo tam presne dať?
Odpovedať
@kalomir Myslis cerpadlo do nadrze na dazdovu vodu predpokladam, nie na zumpu, na to treba asi malu vodarnicku kde bude natlakovana voda nie len cerpadlo plus aspon dake filtre, siet na hrubsie nacistoty a pod, asi ti poradia iny.
Odpovedať
v podstate ano :-) kúpil som na tento učel žumpu 10.000 l. Neviem čo mám pozerať presne, ale vdaka za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Daj tam domácu vodáreň ale aspoň 80l. nádobu nech často nespína tlakový spínač môžeš to dať aj na záhradu na polievanie a aj do domu plus pred to všetko daj filter aspoň 60 mf nech ti nezanáša ventile v dome.
Odpovedať
určite tam chcem dať filter, aby som za chvíľku nemal špinavé wc a každopádne rozdvojku wc a záhrada
Odpovedať
Profilova fotka
@kalomir Ja mám takisto 10 m3 nádobu na polievanie dažďovou vodou. A mám k tomu takéto čerpadlo: http://cerpadla.heureka.sk/hecht-3013/ Nemá tlakovú nádobu, ale tlakový spínač. A funguje tak, že ak poklesne tlak vody (otvoril som kohútik na hadici), zopne, až kým ho horný tlak nezastaví - napr. zavrteím ventilu, alebo plaváka na WC. Ja keď polievam v záhrade, tak mi stačí zavrieť ventil na hadici a čerpadlo samo vypne. Nemci (videl som v mnohých domoch) splachujú dažďovou vodou, dokonca v nej ah perú. Ale to je viac o presvedčení (ekológii) než o šetrení. Zatiaľ voda nie je až taká drahá, aby sa Ti toto vrátilo. Ja som to tak spravil, lebo mám dosť veľkú záhradu (a trávnik) a nemal som kam pichnúť dažďové vody. Tak som to urobil tak, ale kedy sa mi vráti investícia do nádrže, jej zabudovaniu, čerpadla a hadíc.............? Neviem. 8-)
Odpovedať
no máme zlé podložie na vsaky (íl) a zákaz dávať daždovú vodu do kanalizácie, tak som to vyriešil takto. takže za čerpadlo by sa dala rozdvojka a malo by to fungovať? aj my máme asi 500m trávnika (teda budeme mať) a škoda používať pitnú vodu
Odpovedať
Profilova fotka
@kalomir pripravte sa na to, že to nefuguje, najviac prší na jeseň, keď už vodu v záhrade nepotrebujete. Z nádrže musíte mať prepad, je to ryha so štrkom prekrytým geotextíliou, plocha sa vypočíta podľa strechy. Nádrž je dosť veľká nehrozí, že bude vynášať kaly do systému, stačí filter 100mikrom.Íl vsakuje pomalšie, ale na záhrade sa vždy nájdu sloje s pieskovou vrstvou, tie to rozvedú na plochu
Odpovedať
mám to tak urobené, ak by sa naplnila je tam vývod a výkop som zasypal kamenivom a slúži ako veľký vsak.
Odpovedať
@kalomir - ja by som urcite isiel do cerpadla s malou nadrzkou. Na splachovanie staci aj neaka 50l. Riesenie co ti ponukol leonardom je dobre na zahradu ale zbytocne ti bude spustat cerpadlo pri kazdom splachnuti...navysse by si mohol mat pri silnejsom cerpadle prilis vysoky tlak co by nerobilo dobre plavaku v zachode.
Odpovedať
dakujem za radu. pozeral som niečo na nete. ešte neviem akú značku si vyberiem
Odpovedať
@kalomir - zaklad je vybrat znacku ktora ma aj servis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?