Umiestnenie WC v dome na inom mieste - je to možné?

Kupili sme dom. Chceme z garáže urobiť obytnu zonu. Voda, odpad je tam, aj kurenie. Akurát tam nieje wc. Je možné ho tam umiestniť a urobiť prípojku do zumpy? Je to veľmi komplikované? Bude treba sekat pod základ domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@bianka... sú dve možnosti, ak je dostatočný spád rozbúrať podlaku, základy a pripojiť, alebo daťprečerpávaciu skrinku a stačí prevrtať stenu .
Odpovedať
@bianka... Jednoznačnú odpoveď ti dá len nejaký inštalatér či stavebná firma po obhliadke stavby. My nevieme, ako je stavba situovaná, kde sú vedené rozvody, aké sú tam rozvody, aké sú tam spády. Môžeš tam mať odpadovú rúru, ale ak má len 5 alebo 7 cm a nie aspoň 10 cm, tak WC na ňu nenapojíš. V každom prípade bude treba niečo búrať.
Odpovedať
Profilova fotka
@bianka... ako pisal chrobak, nech to bude ako kolvek, burat budete musiet, ale porad sa s niekym od fachu kto tieto veci robi, my tu mozme len tapat a hadat..
Odpovedať
@bianka... Určite je to možné, ale ako to bude komplikované závisí od situácie a dispozície.
Odpovedať
@bianka... všetko sa dá, keď sa chce. No treba osloviť nejakého šikovného inštalatéra a preriešiť s ním, ako to bude najlepšie vyriešiť. Aby sa na to pozrel nejaký odborník.
Odpovedať
@bianka... Treba sa obrátiť na dobrého inštalatéra, ktorý to zhodnotí tak si dajte aj záležať na tom koho si na túto prácu vyberiete :)
Odpovedať
@bianka... Skus toto, takmer bez roboty :-D :-D :-D
Odpovedať
Ja som len chcela vedieť či niekto už to robil. Určite sa bude sekat. Ale vždy lepšie 2 wc v dome nez jedno. @roberttom no tak to už potom radcej drevené wc s vyrezanym srdiečkom na zahrade 😂
Odpovedať
Profilova fotka
Heh to si mala pravdu s tým dreveným wc, ako ja keď vidím tie plastové toi toi-ky, tak by je na ..... To je hrôza. Ako dá sa to dorobiť, len sa bude veľa sekať
Odpovedať
Profilova fotka
@bianka... vsetko sa da ked sa chce akurat, ze bez burania sa to rozhodne nezaobide, podla mna to treba riesit aj so statikom ak je dom starsi, a hlavne instalater povie viac :)
Odpovedať
@bianka... sekat nesekat, to bude vedet statik a instalater, hlavne je dolezite ako to je vsetko vedene, ale neraz aj ludia v bytoch presuvaju kupelku ak to je mozne, len to da dost prace a penazi :(
Odpovedať
bude len ako vsetci pisali odobri to statik a instalater a hlavne ten instalater, preco to potrebujete posuvat resp menit az takto?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@noros v novom roku sa bývalí majitelia sťahovali. Čiže ideme sa do toho púšťať. Je to nový dom cca 5 rocny. V garáži je všetko okrem wcka. Voda a odpad na vodu kúrenie je tam. Prečo? Potrebujeme 1 izbu do plusu. Z garazi si vieme predstaviť, šatník + kúpeľňa + spálna. Alebo máme predpripravu na podkrovie, ale do výšky sa nám nechce. Garáž máme mať možnosť na pozemku, keďže pozemok je dosť veľký.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?