Betonová žumpa v okolí Banskej Bystrice

Ahojte Poprezeral som tu viacej tem okolo zump, avsak nenasiel som tu ziadne firmy, ktore by dodavali nepolske betonove zumpy v okoli BB. Nasiel som tu firmy ako Zappa, Sebo, Prefa-stav, avsak vsetky su pridaleko od BB. Je tu v okoli nejaka seriozna firma co vyraba betonove zumpy? Rozmyslali sme aj nad plastovou, ale koli spodnej vode by sme chceli riesit betonovu.
Odpovedať
@andreus tak schválne či ti niekto poradí skutočne nepoľskú žumpu. Lebo zatiaľ čo som našiel, tak aj keď niekto tvrdí, že je slovenský výrobca žúmp, tak nakoniec dovezie poľskú :-D
Odpovedať
@andreus skúste vo Zv www.betonovezumpy-system.sk len je problem sa dovolať :-(
Odpovedať
tak ten link je tuším na firmu, ktorá vozí z Poľska. Ale na 100 % nie som si istá. @andreus ak chceš slovenskú, odporúčam http://www.arbet.sk/. Je to od DK, ale sú rýchli, ochotní. Nám na poslednú chvíľu v priebehu 3 hod. naložili žumpu k susedovej. Ešte ti privezú aj hrdlá, ak by si potreboval nadložiť.
Odpovedať
@evy27 to je myslím, taký istý prípad. V popise ponúkaných žúmp je tento text: "Betónová žumpa z betónu B-25 z betonárne Heidelberger - GÓRAŻDŻE, z prídavkom tesniace kvapaliny, vibrovaný pri zalievaní čo zaručuje jeho tesnosť a pevnosť, zvnútra vystužený asfaltovou hmotou od IZOLBETU, ADW." Len aby bolo jasné, to nepíšem ako kritiku. Akurát som zvedavý či sa nejakej slovenskej firme oplatí ešte stále vyrábať žumpy...
Odpovedať
@roboza dobre píšete, je to iste. Zháňam aj ja betónovú žumpu chcem Slovensku...
Odpovedať
@ajkava mate pravdu, nevšimla som si to.dakujem za upozornenie.
Odpovedať
@roboza čo som dala hore link, vyrába ich oravská betonárka. Majú zdroj betónu, takže zrejme sa im to oplatí.
Odpovedať
@andreus ja som mal z čadce z firmy ELVOD BETON a je kvalitna a slovenska ale samozrejme drahsia ako polske
Odpovedať
Dakujem vsetkym za reakcie. Vzdialenu dodavku som ako pisem nasiel aj ja, ide mi ci neexitsuje niekto blizsie. Ajkava vdaka ze odkaz, pozriem aj tychto
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@andreus Ako ste sa rozhodli, ktorú ste vybrali?
Odpovedať
@evy27 co sa tyka mna tak zatial este rozhodnuty stale niesom, zvazujem uz opat aj plastove prevedenie. Svagor si vybral zumpu od Zappa 11m3 myslim a s dovozom to vychadzalo cez 2300 eur + treba zohnat 28t zeriav na vykladku pretoze ta zumpa ma cez 12 ton. Takuto vahu vraj maju vsetky poctive zumpy co je v mojom kopci nemyslitelne vykladat, skusim sa spytat polskych zumparov ako na tom budu oni.. Jan45 este navrhoval aj korenovu cisticku, ale momentalne musim mysliet na co najlacnejsie riesenia. Za ten cas sa totiz odohralo par veci ako aj vybavenie hypoteky, ktora nedopadla vobec podla predstav, plus komplikacie pri pripojkach kde sa vykopy presvihli cez 1000 eur, takze same zdrzania a predrazovania :/
Odpovedať
@andreus nepreplácaj do čoho budeš onééé a bude zakopané. Kupoval som zo Zvolena,aj tak prišla poľská osádka,10m3 za 950€ s dovozom a uložením, zosílená betonová platňa+dva skruže,oasfaltované dokola,tretím rokom žiadne netesnosti.Certifikát vodotesnosti postačoval k SP.Poliaci ovládajú trh a ich žumpy nie sú v terajšej dobe horšie ako slovenské.To niekedy neplatilo. A ja mám zas nedobrú skúsenosť pri hľadaní žumpy so slovákmi(Dubnica),oblboval ma vyšše týždňa,jama sa mi opäť zosypala a trebalo bagrovať znova a aj tak nič z toho,preto som narýchlo volal do Zvolena a na druhý deň bolo auto so žumpou na dvore.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andreus všetky poľské výrobne kúpili Nemci a ten zdroj betónu na Orave alebo Kysuciach by som chcel vidieť, jedine, že by ho vozili z Poľska
Odpovedať
@jan45 tu by som troška protestoval, je odvážne tvrdiť že všetky poľské betonárky, alebo výrobne kúpili Nemci. Nekúpili iba poľský majitelia niektorých betonárok aby získali punc založili firmy v Nemecku cez ktoré vlastnia svoje poľské betonárky - takže takéto sú to "nemecké" firmy. A Heidelberg v Goraždie vyrába iba cement nie betón :-) . Ja som zháňal a kupoval žumpu, nakoniec som skončil s Elvoďáckou žumpou vo dvore. A môžem Vám povedať že to je už od pohľadu "pani žumpa" trieda betónu je C30/37 pevnejší betón dáva už len Prefa Sučany C45/55. Poliaci C20/25. Samozrejme že ceny lietajú potom. Mimochodom tí Elvoďáci majú vlastnú betonárku ... a neprišla žiadna čierna žumpa ale čistá sivá betónová :-D Tri dni bola položená v metri vody kým sa zasypala - nepriazeň počasia nedalo sa inak - a tá žumpa bola zvnútra suchá tak ako mala byť. Dostal som sa k nim úplnou náhodou lebo dodávajú betónové veci na diaľnicu v CA kde robí kamarát.
Odpovedať
@johhan1973 Pekne si to napísal až si ma tvojim nadšením nakazil. Rýchlo som bežal na stránky elvod-u a už som aj naspäť pri poľských žumpách :-| Elvod pýta za 11,5 kubíkovú žumpu 1174,8€ a poľská 12 kubíková stojí 730€. To je koľko? 60% príplatok? Ak sa stým vieš zmieriť, tak OK, ale ja to vidím skôr tak, že si priplatím 50€ za hrubšiu vrchnú dosku a budem šťastný s tou poľskou.
Odpovedať
Profilova fotka
Keby v okoli Kosic bola betonova zumpa za tu cenu co ma Elvod, tak by som ju bral. Tu v inzinierskych stavbach v Kysaku chceli cez 1500 za 11 kubikovu. Dal som nakoniec plastovu vyrobenu na mieru tu v meste, ale radsej by som mal betonovu a bez tej roboty(a penazi) okolo(beton.platna, beton deka, podstojkovanie.atd).
Odpovedať
@hora111 práve aj my sne skúšali cez Dubnicu, žiaľ stále sľubujú hory- doly. :-(. My uz pomaly riešime žumpu, ale sa nám este nepodarilo zohnať. Kedze vidím, ze slovenské su dosť predražené :-(...
Odpovedať
Prosím Vás, treba dodržiavať kubíkovu žumpu podľa projektu? Kedze ju mame v projekte 12m3 a keby sme chceli 10m3, stalo by sa nieco pri kolaudácii? Sledujú to? Sme 3-člena rodina. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@evy27 najskôr si zistite, aké fekálne vozidlá sú okolo Vás k dispozícii a s kým môžete uzavrieť zmluvu (mala by byť súčasťou papierov pre kolaudáciu).Žumpa môže byť aj 3 m3, ale je nehospodárne ju vyvážať vozidlom s obsahom 9 m3. Pre *Vás úplne postačí 10m3, ale ak je k dispozícii len cisterna 3-5 m3 tak treba len 5-6m3 žumpu.
Odpovedať
@jan45 ja by som dal napriek tomu min. 10m3 uz aj do buducna,bez ohladu na velkost nadrze auta,to sa moze do roka zmenit a tych 10m3 je take optimum. @evy27 nie je to spolahliva firma,kvoli nim som mal 2 tyzdne vykopanu dieru dost blizko stavby,majitelove vyhovorky boli oblbovacie s dopravou,potom cerpadlo na aute odislo,hydraulika v ramene, ale stale ma drzal na haciku,ze uz zajtra isto.Keby ich vyrabali oni,mozno prekusnem tu dobu ale aj tak je to polska zumpa. @andreus prepac,hladal som ale neviem s urcitostou povedat,ktora fi.
Odpovedať
@evy27 ked sa budeme bavit len o cene ,tak prečo chcete 10m3? nemyslim,že medzi 10m3 a 12m3 je velky cenovy rozdiel ,preto by som radšej volil 12m3 :-) ja som tiež pred rokom zvažoval menšiu ako 12m3 ,ale ked dnes vidim ako sa deti "čapaju" vo vani a ide pračka +umyvačka.....tak som rad,že mam 12 kubikov :-)
Odpovedať
@mato981 to máš jedno 10/12 lebo ak príde 9m3 cisterna stále tam máš len tých 9m3 do naplnenia a neverím,že budeš točiť auto kvôli 3m3 ešte raz a platiť dopravu.Je to o tom,čo písal Jan45,záleží na množstve jedného vyťahania,nie rozdielu v cene jednotlivých veľkostí žúmp.
Odpovedať
@jan45 veľmi mi pomohli. Budem sa držať ako ste povedali. Overím si to. Ďakujem.
Odpovedať
@roboza Bol by som rád aby si bol šťastný s tou poľskou ... je to tvoje rozhodnutie. Moje bolo také ja som tie poľské videl a stačilo mi ( tie čo sa vozia na Slovensko ) ... poľská ktorá sa mi páčila aj konštrukčne aj technicky a kvalitatívne mi vyhovovala vyšla s dovozom na Slovensko v podobnej cene ako Tá elvoďácka takže nebolo o čom. ďalšia vec konečná cena, štandardne sa ceny poľských uvádzajú bez DPH takže zo 730 je cca hneď 900 :-) vykládku robia bezplatne asi polhodinu akonáhle sa vykládka a osadenie natiahne už priplácaš - dalej niektorí "poliaci" ti naúčtujú dopravu, majú to malým napísané :-) v zásade trieda betónu je o rad a nie dva rady nižšie ako má napr. elvod - preto tá cena .. niektorí poliaci nedávajú vodotesné triedy betónu ale natierajú žumpy tekutou lepenkou - ani nie hydroizoláciou ... ďalšia vec je lepenie PUR penou - toto nemá z vodeodolnosťou nič spoločné pre informáciu v Poľsku je osadenie žumpy na PUR proti technickým normám a taký dom zo žumpou ani neskolaudujú žumpa sa lepí na mrazuvzdorné vodotesné lepidlo ktoré sa nanáša v tvare striešky vo výške cca 10 cm. . momentálne je naša žumpa už týždeň napustená do 2/3 vodou a prisypaná za týždeň sa hladina od naznačenéj úrovne nepohla a to boli veru výdatné dažde, pri zisťovaní akú žumpu hovorili že je dobré keď žumpa prepúšťa - aspoň sa ušetrí na vyberaní - ale nevedeli mi garantovať že bude prepúšťať iba von zo žumpy :-D :-D - pretože voda je potvora ona niekedy aj nateká do žumpy :-D :-D . Ale vážne ja som si vybral tú žumpu práve preto že hneď vedľa cca 10 metrov mám 5 metrov hlbokú 200 ročnú kopanú studňu - nebudem si predsa "kadiť" do vlastnej vody - teda 250 eurová "úspora" mi za pravdepodobné problémy nestála - ešte keď som videl osobne "kvalitu" tých lacných a tých drahých žúmp. A trvalo mi to od jesene minulého roka kým som si vybral :-D 8-) . A ak smiem poradiť - keď už kupujete tú poľskú dobre si ju obzrite pred tým keď ju budú osádzať - mne moju bez problémov dovolili preloziť kým bola na aute - radšej neosadiť ako potom vykopávať, nalepte si ju na lepidlo v žiadnom prípade nie PUR ani studničnú - síce existujú špeci tmely ale tam cena je ďaleko inde, ak budete mať možnosť duplicitne si ju natrite zvnútra hydroizoláciou do chem. agresívneho prostredia ( splašky ) kým je nová ako použitú sa to robí komplikovane :-o .... držím palce na dobrú kúpu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@hora111 kde ste kupovali vo Zv tu žumpu?
Odpovedať
@lenkica viete poradit ohladom zumpy??budem stavat dom o mesiac v okoli Ke..vdaka
Odpovedať
@johhan1973 viete dat link alebo presny kontakt na takto pozitivne vysvetleni zumpu??nemam skusenosti alemtiez si nechcem kadit do vody lebo studnu a vosu v nej mame v 200%stave..lepsie ako lucka
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko mame skusenosti s firmou majo zumpy, na jazere, dalsia firma na plast.zumpy je pri zelezn.stanici, teraz si uz nespominam nazov, od rampovej.. a betonove.zumpy su v ISK Kysak, su kvalitne ale samozrejme v inej cene nez plast.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?