Ale čerpadlo na odčerpavanie zo žumpy

Chcem sa spítat ale je najvhodnejšie čerpadlo na použitie do žumpy ak potrebujem vyprázdniť obsah.
Odpovedať
Profilova fotka
zeby kalove?
Odpovedať
ja mam kalove kupene cez bazos a funguje bez problemov. ma aj rezaci noz takze zuje vsetko :D
Odpovedať
Profilova fotka
A kamže to chceš vypustiť, kámo....? Snáď nie do potoka....(?) Lebo "hovnocuc" má vlastné čerpadlo, ak Ti príde vytiahnuť žumpu. Ale pokiaľ ju máš vytiahnutú a chceš vytiahnuť ostatok kvôli údržbe, tak "kalové". ;-)
Odpovedať
Jedine ponorné kalové čerpadlo. Avšak aj takéto čerpadlo má minimálny účinok na vyčerpanie tuhých zložiek a môže mať aj tri rezacie nože. Fekálne vozidlo čerpá vývevou a dokáže urobiť spätný preplach, čo je podstatný rozdiel.
Odpovedať
Častokrát sa využívajú kalové čerpadlá, problém avšak nastáva ak sa čerpadlo pokazí. Kalové čerpadlá sú určené na ťahanie znečistenej vody nie fekálií, čo väčšina výrobcov udáva aj v záručných podmienkach. Vhodné je použiť čerpadlo s nožom.
Odpovedať
i rezacím nožom sa môže upchať hlavne od papiera urobia sa špagáty ktoré upchávajú výpustné otvory, treba ihned vyčistiť, aby sa nezadrel motor, do septika treba dávať pravideľne prípravok obsah sa rozloží vzniká jemný kal a nezapácha, po použití vypláchnúť a namazať @leonardom u nás je problém to vypustiť , neberie ani mestká čistička, už to nejde ako niekedy , že to šofér niekde vypustí na pole, bývam pri ceste 1. triedy tam je auto monitorované, tak neostáva nič iné ako to vypustiť do potoka , no robím to vtedy ked je búrka a ide veľa vody
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?