Aký je postup pri ČOV?

Chcem sa vas opytat aky je postup, ked v projekte mame zumpu, aj stavebne povolenie je na zumpu, ale nejak sme sa rozhodli, ze dame COV. Aky je teraz postup? Mame si dat urobit projekt na COV, poziadat o povolenie- kde? na obecnom urade alebo na zivotnom prostredi?, skolaudovanie? Budem rada ak poradite ti, ktori ste mali naprojektovanu zumpu, ale pocas stavby ste sa rozhodli pre COV. Alebo dokonca si najprv zistit na obci, ci nam povolia cisticku, aj ked v tom nevidim problem, lebo pozname viacerych z obce, ktori uz maju COV. A este by ma zaujimalo, lebo som preluskala aj ine diskusie ohladom COV, ze niektori ked maju v projekte zumpu, ale skolauduju dom akoze so zumpou, ale uz maju COV. Ze len na papieri maju zumpu.
Odpovedať
Musíte si dať urobiť projekt na čovku, podľa neho požiadate životné prostredie o stavebné povolenie pre čovku a po realizácii to skolaudujete :-D
Odpovedať
okrem toho bude treba asi hydrogeologicky prieskum (povedia ti na životnom či treba)...koli spodnej vode...takže okrem poplatkov koli stavebnemu povoleniu si možeš pripravit tak 400-500e na poplatky koli COV..pri žumpe je to bez týchto somarin a viacmenej bez poplatkov (i ked projekt pripojky na žumpu musis mat ale to je suma tak do 100e)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?