Akú čističku odpadových vôd vybrať?

Zdravím, mal by som otázočku ohladne ČOV. Mám ponuky pre čističky Aquatec AT8 a ASIO 5K ECO v porovnateľnej cene. Takže by som sa chcel spýtať na vaše skúsenosti z niektorou z týchto čističiek? Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@palo58 som prekvapený počtom reakcií. Sú dve možnosti, málokto sa tomu venuje, a druhá, že nechcú Vám kaziť náladu. ČOV by som vyberal hlavne podľa dostupnosti servisu, teda ani nie dostupnosti,ale ceny,pretože membrána môže stáť x €, ale doprava 100€.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo58 Ja mam Aquatec AT6. V zasade by som ju kupil znova. Ale ja nie som z tych co maju predstavu, ze COV je bezudrzbova zalezitost :). Z casu na cas je nutne skontrolovat kal, odobrat prebytocny, sem tam nieco nastavit. Pozeral som aj tu druhu, vyzera to zaujimavo. Ale je to pomerne zlozite. Pred tym som byval v dome, kde bola COV ineho typu, tiez "pulzovala" , mamutky boli stale zapchate, riadena bola eletrovetilmy a tie stale odchadzali. Tym ale nechcem povedat, ze to bude nutne problem tej druhej COV.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo58 pozrel som si video k tej bezúdržbovej, pochybujem o tom, skôr je to tak, ako píše @majkoj , o ČOV sa treba starať. Osobne preferujem niečo, do čoho bezproblémovo vidím...nemusím dávať preč kryt. ČOV je niečo, čomu sa musíš stále venovať.
Odpovedať
myslis venovat svoj volny cas hovnam :-S Viem si i krajsie predstavit travenie volneho casu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba nuz aj ja si viem predstavit krajsie travenie casu ako sediet na hajzli, ale su veci ktore alternativu nemaju :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba si asi ten, kto je napojený na kanalizáciu... Ja to šťastie nemám, tak sa venujem svojim výkalom.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo58 škoda, že sa pýtate len na tieto ČOV, existujú aj iné možnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Kto vam montoval COV? Su nejake autorizovane firmy ktore daju nejaky certifikat resp. reviznu spravu? Alebo len vykopem jamu, zabetonujem platnu, objednam cov a pripojim ju? A potom sa mozem tesit na papierovacky ku kolaudacii? Ake su vase skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám ČOV AT 6 zatiaľ fungujem len 6 mesiacov ale od prvého nadstavenia to funguje dobre nezapácha zatiaľ. Prípravné práce môžeš realizovať vo vlastnej réžii vrátane osadenia a pripojenia ale spustenie je už realizované dodávateľom, záruka ale aj podklad ku kolaudácii.
Odpovedať
topas5 lamborghini medzi COV (cenou urcite). Nenazval by som bezudrzbovou, ale funguje asi 4 roky bez problemov. Udrzba len vystriekanie hadicou po odcerpani kalu a raz vycistenie mamutky. Ale treba kontrolovat pravidelne funkcnost, aby vas h*vna neocakavane znovu nenavstivili. Bohuzial dost neprijemny predajca (po predaji) a extremne drahy servis, takze sa hrozim co bude ked naozaj nieco odide. Vzhladom na zbytocnu komplikovanost a cenu dnes by som nedaval ziadnu COV ale zumpu alebo este lepsie v ziadnom pripade nestaval tam kde nieje kanalizacia.
Odpovedať
Zdravím ďakujem za odporúčania, kedže přípojka na kanalizáciu je nereálna a na tu KCOV nemam miesto tak podľa všetkeho pôjdem do COV od aquatecu kedže na čističku asio nemôžem najst ani jednu recenziu
Odpovedať
Profilova fotka
@palo58 Bio alternativa - korenova cistiaren odpadovych vod - bezudrzbova - 1xrocne vstupnu zbernu sachtu preventivne vyviest. Ako bonus ziskate esteticku kvetinovo - palkovu plochu . 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@palo58 ešte ti poradím, daj si s väčšou kapacitou, hoc len o dve osoby...ako potrebuješ
Odpovedať
Profilova fotka
@fotoarch prosím akú plochu potrebujem na KČOV -pri počte osôb 4 - 5 ?
Odpovedať
@samika Pozri album http://www.modrastrecha.sk/blog/jan45/ Myslim ze pre 4roch clenov 25m2 , či ? :-D @jan45
Odpovedať
Znamy uziva v spokojnosti asio tusim siesty rok. Bez zavad, spokojny. Tiez planujem asio.
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 vďaka pozriem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 správne
Odpovedať
@palo58 ja mám tiež z asia som spokojná. A teraz majú akciu za 720 bez DPH typ AS-VARIOcomp 5K eco (2-7 osôb). http://cov.sk/produkty/ako-vybrat-cov...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
No podelil by som sa aj ja o moje skusenosti s ČOV. Konkretne mam skusenosti z COV ekoprogres: http://www.ekoprogres.sk/cistiarne-od... a Ekoart: http://www.ekoart.sk/domova-cistiaren... Ekoprogres mame cca 5rokov a v podstate bez problemov, raz za rok sa pozrie prípadne prečisti pomocou dúchadla .... a raz za 2-3roky treba vymeniť blanky na dúchadle žiadna tažka technika investicia cca 70e. Ekoart... zle zle zle :) .... nepracuje dobre...
Odpovedať
Profilova fotka
@tarbavalaba zacat riesit COV az pri kolaudacii je neskoro. Musia ti ju povolit zo zivotneho. Priprav sa na kopu papierov, byrokraciu a neochotu. Nedaj sa otocit vo dverach. Take su skusenosti tu u nas, mozno u Vas budu lepsie. Zhrnula by som to tak ze uradnici ti radsej povedia hned ze ti to nepovolia len aby si dal pokoj.
Odpovedať
@rebecca363 kamarat to vyriesil tak ze dal za cisticku malu zumpu. Preslo mu to a kolaudacia prebehla uspesne. Cisti si vodu do zumpy. Ziadny projekt,ziadne povolenia, mala plastova zumpa.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 tak to neviem, COV sa berie ako stavba a na taku by si mal mat povolenie... Ale ak sa mu to takto podarilo tak moze byt rad.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 papiere sme mali vybavene, cov uz bezi. ale pssssst. v pondelok nas caka kolaudacia.
Odpovedať
Profilova fotka
@tarbavalaba :-D ani nevies ako tomu psst rozumiem
Odpovedať
V stavebnom povolení mal povolenie na žumpu, pred žumpu dal dal čističku, splnil podmienky povolenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas2589 ďakujem za info, až budem robiť koreňovú ČOV do okresu TO, budem vedieť, s kým mám do činenia. Spomínané riešenie je v rozpore s platnými predpismi. @roman_x to znamená, že bude vyvážať vyčistenú vodu, pretože o júla 2017 sú obce poviné zmluvne zabezpečiť vývoz žúmp a sledovať vývozy podľa spotreby vody.
Odpovedať
Som na hrane rozhodnutia pre AS -Vario comp 5 K a Aquatec AT 8, sme zatial štyria, dvojgeneračná chalupa pre osem ľudí , bude generačná výmena ale neviem za koľko rokov a koľko majú životnosť ČOV . Kontaktoval som predajcu ČOV Vario spočne sme vyrátali z mojej spotreby vody , že minieme do 10 kubikov vody štyri osoby mesiac vychádza denná spotreba 0.33 kubíka. Pri 8 osobách dajme 20 kubikov mesiac je denná spotreba 0.66 kubíka takže Vario comp 5 K ma dennú normu spracovania okolo 0,75 kubika v nárazovej vlne vody dokáže zachytiť do 200 litrov vody podľa ich videa a Aquatec AT 8 podla ich videa 120 litrov vody. ť Tak zvažujem cenu.
Odpovedať
@jan45 preco by to malo byt v rozpore. Ukoncenie zumpou je predsa schvalene odborom zivotneho prostredia. Povolene stavebnym uradom. To co si ja dam pred zumpu je moja vec. Preco by to malo byt v rozpore. Podmienky som dodrzal a stavbu ukoncil zumpou. Podmienka splnena.
Odpovedať
Profilova fotka
@majklname Až na to, že naďalej máte žumpu a ste povinný ju vyvážať na verejnú čistiareň s dokladom o prevzatí a kontrolou podľa spotrebovanej vody. Takže ČOV Vám len vytiahla peniaze z kešene.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?