Ako vyriešiť kanalizačnú prípojku?

Momentalne riesim problem s pripojenim na dedinsku kanalizaciu. A kedze v okoli nemam nikoho znaleho, chcela by som vas poprosit o rady. Vzdialenost medzi vyustenim kanal. rury v zakladoch az po ruru obecnej kanalizacie je cca 18 - 20 m. Mam v plane zakupit jednu sachtu, ktoru by som umiestnila asi 1 m od zakladov. Mojim problemom je, ze dom mam v miernom kopceku nad urovnou cesty, popri ktorej vedie kanal. Prevysenie je cca 1,5 m. Obecny kanal je asi v 2m hlbke pod urovnou cesty. Ako mam vyriesit tie spady? Moj plan je, ze pri dome musim ist so sachtou (akou?) do hlbky cca 2 m. Odtial pojde hlboka ryha, zacinajuc v hlbke 2 m spadom 2 %, a cca 1 m pred napojenim na kanal bude v nezamrznej hlbke 0,6 m. Tam by sme sa 60(alebo 90) stupnovym kolenom dostali az na hlbku pripojky na obecnu kanalizaciu, co je cca 1,5 m. Mohlo by to tak byt? Aku sachtu musim zabezpecit na spad 2m pri dome? Alebo mam na vyustenie domu najprv dat 90 stupnove koleno a ruru, ktorou sa dostanem do hlbky 2m a na to nasledne napojim beznu reviznu sachtu? a odtial budem pokracovat az ku ceste? Takisto by som potrebovala vediet, na ktorej strane sa umiestnuje pripojka na obecny kanal, ci to je na vrchu rury alebo na boku? Potrebujem aj objednat piesok na zasyp tejto kanalizacie. Kolko toho treba? Rury musia byt "podsypane a zasypane cele pieskom? Vopred dakujem kazdemu, kto bude ochotny poradit a odpovedat na mojich milion otazok :)
Odpovedať
@marisha1982 To nie je tvoj problém ale úloha projektanta, nech sa s tým popisuje on. Ak sa budeš chcieť pripojiť na kanalizáciu tak budeš na to potrebovať povolenie. Zisti si najskôr postup a až potom ostatné.
Odpovedať
@blackomt lenze ja som projekt dala robit pred 7 rokmi s tym, ze bude zumpa. Stavba mi pokracuje tak pomaly, ze dedina medzicasom dala natiahnut kanalizaciu do nasej ulice, tak sa musim napojit. Zumpa nebude. A povolenie napojit sa mam, lenze si to musim zrealizovat sama.
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 nebola by lepšia 200- vka? Veď tam napojí celý dom. @marisha1982 viac ako 125 tam netreba, šachta pri dome, rovnonerný pád, napojiť zboku zvrchu 45°, sú na to tvarovky.
Odpovedať
prosím Vás, tento rok sme urobili prípojky vodu kanalizáciu elektriku-všetko cez susedovie dvor sme kopali,,,,len že treba dať na papier,že sused súhlasí, čiže treba nám napísať ťarchu či bremeno ,,,len by som potrebovala, ako to mám všetko sformulovať,,,,,aby to bolo platné,,,,,,poprosila by som aj IP ako to má vyzerať,,,dakujem
Odpovedať
@virnik27 ja mam uz priamo z domu vyvedenu 160tku, takze nemusim redukovat. planujem celu trasu z tych 160tiek, kedze tieto mam uz na stavbe nakupene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?