Ako vyčistiť a zregenerovať domovú čističku?

Profilova fotka
Zdravím vás. Konkrétnu odpoveď na moju otázku som tu nenašiel, ale nebudem sa hádať ak som ju len prehliadol. Kúpili sme dom s čističku aquatec. Neviem ako sa o ňu staral predchádzajúci majiteľ, ale viem ze nejaký čas stála. Keď sme dom kúpili, tak som do nej dodal baktérie a tým moja misia skončila. V poslednej dobe však voda v poslednej komore podľa mňa vôbec nie je taká čistá ako by mala byť. Niekto tu písal o kale, vypustení, vyčistení a znovu napustení čističky. Všetko by mi bolo jasné, akurát netuším z ktorej komory by som mal odobrať a odložiť kal, keďže je tam tých komôr 5 a a 2 z toho (prvú a poslednú) som z toho vylúčil. Ďakujem za rady
Odpovedať
Takto, kal sa odčerpáva zo všetkých komôr. Ideálne nechať všade vodu na výšku ponorení čerpadla a zvyšok zasa dopustiť čistou vodou. Ak chcete všetko vyčerpať a vyčistiť tak ideálne bude vypustiť a vyčistiť čističku a potom si buď ist na lokálnu čističku po cca 200l baktérií alebo zavolat do Aquatec a za poplatok vám prídu vycistenu cistiaren znovu spustiť a vysvetlia vám všetko čo budete potrebovať vedieť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked sa robi na vrchu taky kolac ten odober a hod na kompost su to mrtve bakterie. Treba aj merat kolko kalu je vo vode aby nebolo vela bakterii lebo nemaju co zrat a umieraju.. vytvorenie kolaca .. a tym padom je provlem aj s bublinkami. Meraval som to raz mesacne no uz si nepamatam. Cisticku som daroval aj s manualom.. skus na stranke vyrobcu ci nemaju manual na stiahnutie. Obsluha je uplne jednoducha.
Odpovedať
@michal_mido_holienka Vytiahni koľko sa dá z každej komory postupne z hadicou všetko vystriekaj a napusť čistou vodou. Na spodku ti potrebné množstvo kalu na rozmnoženie baktérií aj tak ostane, lebo ponorným čerpadlom nikdy nevyčerpáš až do dna, Ja to tak praktizujem 2x do roka na jar a pred zimou už piaty rok. Po odkalení akurát nasypem do záchodu dve odmerky BACTI + a čistička fachčí bez problémov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem ďakujem a ešte raz ďakujem. Konečne mi to niekto vysvetlil polopate.
Odpovedať
@michal_mido_holienka super ako toto sme akurát pred nedávnom riešili, že čo a jak za nejaký ten čas
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte otázočka prečistil som ju, nspustil, dal baktérie, všetko. Teraz som zistil že mi to pod košom v prvej komore nebuble a držia sa tam splašky. Viete mi niekto poradiť kde je problém a ako nastaviť ten rozvod vzduchu z čerpadla? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?