Ako riešiť prípojku na kanalizáciu?

Ahojte, chcela by som sa poradiť - zistili sme, že nemáme k pozemku pripojený prívod do obecnej kanalizácie. Chceme si dať žiadosť o pripojenie, ale pani na správe ciest mi povedala, že nám nedovolí kopať do cesty, keďže je ešte v záruke(robila sa minulý rok a záruka je vraj 5 rokov). Poradila nám poriešiť to zatiaľ žumpou, načo nám zase projektant povedal, že pokiaľ je možné pripojenie na kanalizáciu, tak zase nedostaneme povolenie na žumpu. Neviete mi poradiť, ako by sa to dalo poriešiť? Dá sa napojiť na obecnú kanalizáciu bez toho, aby sme prekopávali cestu (napr. krtkovaním..) Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Riesenim je cestu "podkopat".Robi sa to bezne,staci najst nejaku firmu na okoli
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Ak je kanalizácia v ceste, tak podkopanie moc nepomôže.
Odpovedať
Je na kraji cesty, na nasej strane, takze by to nebol velky kus.Len zistujem, ci sa to tak realne robi..
Odpovedať
Áno robí, ak je to tak do metra od kraja cesty, nie je problém, len potom treba výkop poriadne zhutniť, aby sa cesta neprepadla skôr ako za tých 5 rokov... :-)
Odpovedať
Presne toto som riesil aj ja,a 16.8.2016. bol moj najhorsi den v zivote.Keby som vedel co to obnasa tak ani nekupujem pozemok bez pripojok.Nakoniec sa nam to podarilio ;-) Ale k problemu my sme mali potrubie asi 1,5m od kraja cesty a 3,5m hlboko ruru.Sprava ciest nam to ani nechcela povolit ale uz potom by aj povolila za také poplatky ze konec a s tym ze este dat cestu do povodneho stavu.Vykaslal som sa nanich a urobil som to po svojom,cestu som nenarusil.Vsetko zalezi ci ta niekto neuda.Krtkovanie asi nie kedže vodarnam som mal komplet ruru ocistit aby chudaci sa nezaspinili,mal som asi najhorsiu partiu z prešovského kraja.Oni tam potrebuju vyřezat otcor cca20cm a napojit to s tesnenim.
Odpovedať
@alex9164 tak to si ma nepotešil. Ale dnes som volala na kanalizácie,vraj by nemal byť problém to "pretlakovať" popod cestu, či čo. Len mi ešte majú dať vedieť čo a ako. Ak sa môžem spýtať - v akej výške by boli tie poplatky?diky A ešte správa ciest ti dala súhlas k stavebnému povoleniu?
Odpovedať
Keď je rúra (plastová? betónová?) na kraji cesty, žiaden pretlak sa nekoná. Zoženie sa bager, ktorý vykope ryhu pozdĺž cesty, potom dvaja cigáni, čo to dorazia až po hlavnú rúru a potom niekto spôsobilý, ktorý to pripojí do tej rúry... :-) Ešte ideálnejšie je mať niekde blízko šachtu a pripojiť sa tam.
Odpovedať
@elka86 so spravou ciest uz sme nekomunikovali potom vobec a poplatky boli len za odpad 18€| :D lebo vznikli tam problémy s pritekajucou vodou ,vodari to az na treti krat robili bo stále odisli chu.. ale aspoň mali solidneho sefa ktory im prikazal prist po robote a zapojit nas kedze tam bolo riziko podmocenia cesty.Boli nasraty ale ja som bol 10x tolko nasraty a vyzral si to ich sef.Inac tam malo byt nejakych 200-250€
Odpovedať
@alex9164 nepotrebovali ste vyjadrenie správy ciest k stavebnému povoleniu?
Odpovedať
Profilova fotka
U nas sa tiez robila cesta z EU fondov, dostali sme povolenie na pretlacenie popod cestu od samospravneho kraja, v jeho vlastnictve je cesta...bez problemov, akurat s tym, ze keby sa nieco dokasle, budeme si to musiet opravit...potom to slo na reg.spravu ciest a ti suhlasili tiez, kedze kraj nam to odobril...firma prisla, pretlacila cestu, raz dva tri a bolo....
Odpovedať
@elka86 ano
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?