Ako "prinútiť" vybudovať kanlizáciu na našej ulici

V našom meste sa buduje kanalizácia, avšak k našim pozemkom táto stavba nemá dôjsť (hoci sme pár rokov počúvali, ako sa rieši projekt aj k nám). Sme časť mesta, kde sú vybudované novostavby a kde sú už jedny z posledných pozemkov, kde by mohla byť realizovaná výstavba (a nie malá). Všetky bývajúce rodiny sme spísali žiadosť o dotiahnutie až k nám, ale boli sme odbití tým, že nie sú peniaze, že máme byť radi, že naše mesto bude na 80% odkanalizované (inak rúry vedú aj do chatových oblasti). Je nejaká možnosť, ako by sme mohli našu situáciu vyriešiť? Na koho by sme sa mali obrátiť, aby sme sa aj my mohli napojiť? Všetci sme sa tešili, že konečne získame pitnú vodu a aj kanalizáciu, ale zbytočne. Namiesto toho znášame celú výstavbu denno denne, keďže celé skladisko kanalizačných a stavebných materiálov nám dali na odbočku na začiatok našej ulice. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
1.bud sa zlozte a vybudujte si sami alebo 2.mozte pisat na lamparen zijete na SVK,krajina korupcie a uplatkarstva....
Odpovedať
@lienustek Otázne je, kto buduje tú kanalizáciu. Ak nejaký investor, tak on si bude sledovať svoje záujmy. Ak mesto, tak asi má obmedzené financie, alebo nie ste pre mesto dôležitá oblasť. V každom prípade - investora nedonútiš, ak nechce. Ako napísal pluvko - jedine, že si to zafinancujete.
Odpovedať
Profilova fotka
Predstav si kanalizaciu ako strom aky kreslia deti. U nas dve ulice ... vetvy.. spravili od domov az po hlavnu cestu, je tam kopa domov dokonca maju optiku plyn vodu ale kanalizacny... kmen .... nedali a mozu sa vycpat. Este aj zumpar s tym sekol takze za 2x viac zo susednej dediny. Riesenie je dat si spravit projekt a na svoje spolocne urobit kmen a vetvy kazdy sam, len aby to siet stihala vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienustek ak povedali, ze nie su peniaze a vas tam je 5 a zvysok je 5000 cisty priklad hej, tak je pre nich dolezite to spravit tym 5000 ako tym 5, viem ze to je nefer, ale bohuzial je to tak... skuste sa dohodnut pripadne zlozit aspon na polovicu a este z mestom mozno pol na pol by pristupili a potiahlo by sa to...
Odpovedať
@lienustek iba za svoje, neboli by ste prvy ani posledny. Ja suhlasim s ascindand, ma pravdu, mozno by ste sa vedeli dohodnut pol na pol :)
Odpovedať
@ascidand nuz ked si predstavim ako sa na slovensku veci robia a o kolko su predrazene,vyjde ich to pekne draho,keby si to mali sami urobit. Jedine uz pospekulovat,ci by pristupilo mesto na to,ze to bude robit ina firma. Lebo tieto,co robia pre mesta,tam su inak brutalne nastavene ceny.
Odpovedať
je to z eurofondov a riesi to SEVAK. Nasa oblast je udajne zamerne vynechana, lebo tu nas najvyssi skupuje pozemky, tak aby sa az potom z toho profitovalo... Skor ma teda zaujimalo, ci zo zakona existuje nejaka paka resp.pri cerpani eurofondov, kedze na meste nie je moznost pochodit. To je zarazajuce, ze ulicky s 2, 3 domami sa robia a nasa cast s 15 domami + stavbami na stavebnom urade nie. A kedze sme uz budovali takmer vsetko za svoje, nie je uz z coho budovat aj kanalizaciu :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?