Ako najlacnejšie urobíme žumpu, keď v obci nie je kanalizácia?

Profilova fotka
zistovali sme že 5000 litrova nadrž plastova stoji 2500 eur zda sa mi to trošku prehnane ..a kde su ešte potrubia..mohol by mi niekto poradit ako to urobit lacnejšie?
Odpovedať
tak takýto problém máme aj my...nechceme malú,aby sme každý mesiac nemuseli dať ťahať a tie väčšie,ta cena je na nás tiež moc,tak sme si to prerátali a nakonec si ju urobíme sami zo zalievacich tvárnic...je to určite lacnejšie...
Odpovedať
Ja tiež riešim žumpu a idem dávať 12m3 betonovú stojí asi 1150 EUR aj s dovozom . Ku kolaudácií treba od žumpy certifikát .
Odpovedať
Profilova fotka
mne pride v pondelok zumpa 10m3 za 1040€ aj z cetifikatom dovozom a montazou ;-) neoplaty sa to robyt svojpomocne lebo porebujete od toho cetifikat tesnosti 8-)
Odpovedať
@palo96 napis potom do ip, aj ja chcem taku
Odpovedať
My mame 6m3 žumpu a stala 1000euro aj s robotou. je to plastova nadrz v tvare valca.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
aj my teraz riešime žumpu potrebujeme aspon 15 m3 tu na slovensku su ceny nenornalne :-) nemate niekto skusenosti alebo kontakt z polska že vraj su omnoho lacnejšie :-)
Odpovedať
aj ja by som poprosil dáky link na polsku firmu ... wdak .
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme davať betonovú žumpu,12m3 za 856eur plus dovoz 240 po celom Slovensku,je v tom aj montaž.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Tánička, zabudla si napísať, že to bude žumpa vyrobená v Poľsku.....a bez DPH a s falošným certifikátom....
Odpovedať
každopádne lacnejšie vyjde čov ( čistiareň odpadových vôd ) napr.: od www.aquatec.sk/ ( asi 1400 eur ) ja ju mam tiež odporúčam. Je tam dúchadlo ktoré ma výkon asi 60W, v mojom prípade použijem na napájanie toho dúchadla fotovoltaický članok a mam prevádzku zadarmo, žiadny hovnocuc alebo vypúšťanie žumpy susedový do záhrady.
Odpovedať
lacino42 @duzu milý duzu daj si v googli napr: nekvalitný tovar z Poľska a uvidíš koľko bordelu poliaci vyrábajú. Uvediem príklad najlacnejšie betónové žumpy: výrobca - poliak má firmu 350 km od slovenských hraníc, daľších 300km je do Bratislavy spolu je to 650km tam 650km späť spolu keď len 1€ za km. Teda cena len za dopravu je 1300€ , Poliak dovezie do Bratislavy 2 žumpy, ktoré predá spolu za 1900€ , takže poliakovi na náklady výroby 2 žúmp zostáva 600€. Samozrejme o zisku pre poliaka do vačku ani nehovorím, lebo poliaci sú charitatívna organizácia emoticon Duzu vieš prečo je polská žumpa lacná? lebo hrúbka stien je 5cm, pevnosť betónu triedy C15, takmer žiadna ocelová výstuž, falošný certifikát, samozrejme bez Dph. Poliak žumpu uloží, zoberie peniaze a zmizne preč.....a už ho nikto nenájde, akurát potom hlúpa SLOVAČ behá po slovenských výrobcoch žúmp a hľadá certifikát......... Milý duzu a presne takto to je aj s betónovýma ploty z Poľska
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mňa lacnejšia varianta je ČOV. Síce nie je to žumpa. Ale prečo platiť viac za žumpu ked čističku si dokažeš zaobstarať za 1000-1200€...a nemať náklady na vývoz močovky. Možno budeš fungovať ako vačšina ludí na dedine...pustíš to do kanala,potoka, alebo pod. Ale raz to može niekoho vytočiť a može ti to narobiť problemy, ktoré ludia s týmito vecami majú. A sú to fakt haklive susedské záležitosti. Prečo nepomocť k čistote životného prostredia? Prečo nepredísť zbytočným zvadám? Keď je ČOV za nižšiu cenu ako žumpa?
Odpovedať
Článok sa načítava...
V skutocnosti sa mozes vyhnut aj zumpe. V istych pripadoch je mozne riesit kanalizaciu aj relativne novym osvedcenym sposobom ....pouzivanim >> korenovej cisticky odpadovych vod (KČOV)<< http://www.youtube.com/watch?v=xVT2Ai... Uvazujem nad tym tiez ... ziadna energia - ziadne naklady a smrad
Odpovedať
Profilova fotka
kčov sa dá realizovať do1000€ podľa ceny štrku, bežne cena neprekročí 500€ vč. projektu. pozri blog čistenie domových odpadových vôd.
Odpovedať
Ak mám žumpu potrebujem aj kanalizáciu ?? :-) prosím o rýchlu odpoveď
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?