Ako na výrobu vodotesnej žumpy?

Profilova fotka
Má niekto skúsenosť z výrobou vodotesného betónu resp. žumpy?Existuje na to nejaký spoľahlivý plastifikátor?Proste nechcem používať bitumenové pásy resp. lepenku. Ďakujem za reakcie
Odpovedať
Vodotesné žumpy vyrábajú V Záhorskej Vsi poraď sa snimi. Lepenka sa dá nahradiť tekutov fóliou pre agresívne prostredie. Ale nie je to lacné. Pozri si bazény podobný systém na žumpu.
Odpovedať
Profilova fotka
domnievam sa, že každý kvalitnejší betón je vodotesný, závisí od spracovania. Zásady: 1.štrk má mať správne zloženie aby sa nespotrebovalo veľa cementu na vyplnenie priestoru medzi zrnami. Nemá mať podiel ílovitej zložky, táto je prachová a nespája sa s cementom. T.z., že dobrý dunajský štrk je vhodný. Ak má väčší podiel kameňa dopľňa sa pieskom. 2. Vody nemá byť viac ako treba na spracovanie, čo sa chemicky nezviaže, vytvorí dutinky. To práve umožní plastifikátor, pohyb zŕn bez prítomnosti vody. Cement vyššej triedy zvyšuje počiatočnú pevnosť, po dvadsiatich rokoch sa to vyrovná.3. Zmes musí byť dobre zhutnená, t.j. odstránený vzduch, ktorý sa do zmesi dostal pri spracovaní. Problémom pri malých nádržiach je napojenie na dno, treba dôkladne pripraviť škáru očistením, navlhčením a postrekom cementom a steny sa musia betonovať naraz, bez prerušenia. Pre pokoj duše ešte vnútorný náter zabezpečí dostatočnú nepriepustnosť. Plastifikátor hociktorý, čo má v návode "vhodný do betónu".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?