Z akého materiálu kúpiť biele interiérové dvere?

Ahojte. Potrebujem dosť neplánovane a súrne v byte vymeniť interiérové dvere. Rada by som, aby aj nejaké roky do budúcna vydržali. A tak som si trochu robila prieskum, čo áno, a čo nie a vyšlo mi z toho: fóliované nechcem...obávam sa, ľahkého možného poškodenia a prípadne olupovania fólie. Masívne drevené tiež nie, lebo chcem biele dvere a pripadá mi škoda drevo zalakovať, plus ani lakovať, či platiť nejaké to lakovanie navyše nechcem, dyhované tiež nie, toľko za ne zaplatiť nechcem/nemôžem. Takže čo som tak robila prieskum ponuky BA firiem, či už cenových alebo designových ponúk, tak so zúžila výber dvere z CPL laminátu alebo lakované. A tu je môj problém: Keď som sa snažila zistiť, čo je odolnejšie voči opotrebovaniu, či poškriabaniu, tak sa názory v článkoch na nete rozchádzali. Tak som Vás chcela poprosiť o radu, prípadne skúsenosti s dverami z týchto dvoch materiálov, aby som sa lepšie vedela rozhodnúť, čo si vybrať. :-) Ďakujem.
Odpovedať
1
2
aj my hladame biele, tak dufam ze sa najde niekto kto poradi :-)
Odpovedať
@snezienka123 neviem co konkretne hladas, ale ja aj znami kupovali striekane dvere Masonite /kukni album/. Su to standardne dvere, vypln vostina, s oblozkou vysli cca 150€. Do teraz nieje ziaden problem..
Odpovedať
@snezienka123 este treba dodat, ze nie su lakovane ako lakovane a nie je laminat ako laminat. my mame dvere biele lakovane od hanaka, buchnem do nich sem tam vysavacom, sem tam rypnem kadecim inym a lak vydrzal bez ujmy. lak od lokalneho stolara by nebol taky odolny, vidim to na mojej bielej lakovanej linke, tam staci trochu suchnut a mam ryhu v laku. takze ak lakovane, tak kvalitne. Dalsia vec je, ake biele dvere chces, ak nemusia byt s leskom, chod do folie. Ak vysokoleskle, este su biele akrylove od sapeli, ale zarubna k nim je len matna biela, alebo hlinikova, alebo drevodekor. Akryl je pevnejsi ako lak, ale vedia ho zatial natiahnut len na rovnu plochu, preto bok dveri byva hlinikovy, zvycajne sa k nim zvycajne ponuka zarubna v hlinikovej farbe.
Odpovedať
Hľadám nejaké rustikálne/vidiecke,biele matné hladké alebo v štruktúre dreva/pór. Potrebujem aj presklené, aj plné. V Sapeli by som si vybrala tiež, no 250-500 eur nie som ochotná dať za jedny dvere. Plánovala som tak max. do 130-150 eur dať za presklené...len ten materiál akosi neviem vybrať, nech to aj vydrží pár rokov. Masonite sú zatiaľ môj favorit, aj cenovo, aj vzhľadom, ak sú s nimi známi spokojní, tak asi zvíťazia aj u mňa. Lubomird, v tvojom albume ich nevidím...alebo len zle hľadám?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@snezienka123 Ja mam rovnaky problem, hladam tak isto biele dvere (rustikálne/vidiecke,biele matné hladké alebo v štruktúre dreva/pór) tak aby biela casom nezozltla a urcite foliovane nechcem.....ako si sa rozhodla?
Odpovedať

Odpovedať
My uz mame dvere doma :-) Este nie su zalozene,vcera prisli. Dodanie trvalo 5 tyzdnov.... Nie su foliovane, ale laminatove, bolo nam odporucene ze folia je len natiahnuta,moze sa casom supat, a laminat je pevnejsi, odolnejsi voci skriabancom, a nebude sa nam osupovat ako zvykne folia :-) Ceny maju rozne, ja som zatial spokojna, po roku uzivania vam poviem, ci su stale krasne, či nezozltli alebo neviem co :-) Zarubne mame drevene, oblozkove, to nam robil ujo stolar, takze si budem moct porovnat kvalitu dreva a laminatu.... prajem prijemny vyber :)
Odpovedať
@zuzka_puska Kde ste kupovali dvere?
Odpovedať
objednali sme z modusu,mam v albume mozte pozriet.
Odpovedať
Ja som nakoniec vybrala biele dvere Masonite, lakované, biela pór (nie lesklé), sklo biele (na obrázku je hnedé)...už ich mám aj objednané, takže koncom októbra/v polovici novembra by som ich mala mať doma. Tak som na ne potom zvedavá, ako sa mi osvedčia. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@luciager hladam presne take dver ako na Tvojom obr. Odkial su?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snezienka123 kolko ta vysli tie dvere?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, podobný typ dverí (rustikálne/vidiecke, biele) v prijateľných cenách sú aj od výrobcu dverí Portadoors (prírodná dyha alebo fóliované). Aj od výrobcov dverí Dre a Invado (fóliované).
Odpovedať
@2v1 ja hladam tento typ dveri, biely povrch s pormi, nie hladky. Poprosim link resp. kontakt, som z KE takze niekde v okoli, dakujem.
Odpovedať
@adamika svagor nedavno daval podobne, skusim sa ho opytat ;) mozno mi da kontakt
Odpovedať
Profilova fotka
@adamika dvere od Porty http://sk.portadoors.com/katalog_onli... http://sk.portadoors.com/katalog_onli... fólia portasynchro 3D - wenge white (biely povrch so štruktúrou dreva). predaj http://www.dverepodlahy.sk/dverepodla...
Odpovedať
@snezienka123 ahoj ako si spokojna s dverami ? a aku ste dali zarubnu? od nich tiez?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@snezienka123 Dobry den, ako sa vam osvedcili dvere a hlavne ich odolnost a povrch?
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, pekné, kvalitné a cenovo prijateľné biele striekané dvere sú aj dvere od Pol-Skone. V ponuke majú rôzne modely bielych striekaných dverí buď s povrchom so štruktúrou dreva alebo biele striekané matné. http://www.pol-skone.cz/natirane-dver...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@lubomird prosim Vas stale nie je ziadny problem? Ta vypln vostina postacuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@snezienka123 My sme kúpili dvere V Platinium , ževraj su lepšie ako Cpl.Je to novinka od apríla 2017.Sú odolné proti pôsobeniu chemických látok,vode,pare,škvrnam ,poškriabaniu a otieraniu.Zakladať ich budeme až koncom júna,tak neviem ako budeme spokojný s výberom pri používaní :-)
Odpovedať
@violaceus absolutne ziadny.... mozem len odporucit
Odpovedať
My mame Masonite Quatro, to su biele stirekane s vodorovnými pasikmi výpln maju dutinkovu drievotriesku a vysli nas komplet so zarubnou menej ako 150 € kupili sme to cez eschop.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my zas máme Porta doors Vector E s premium lakom striekane odtien Ral 9003, namiesto voštiny sme si dali dutinkovu drevotriesku. My sme si ich hlavne vybrali kvôli zarubniam lebo sme potrebovali až 36cm široké a oni ich vedeli vyrobiť.
Odpovedať
@zibizabka Ahoj.Mame zaujem o presne tento typ dveri aj farbu.Akurat mame dilemu lebo zarubne su vo folii a nie striekane ako dvere.Mame obavu za tie farby nebudu rovnake.Je vidiet rozdiel prosim ta?
Odpovedať
@nataschaba nie nie je vidno rozdiel, aj my ich máme
Odpovedať
@nataschaba mame Porta Vector B a rozdiel nevidno.
Odpovedať
@marrad nevyraba nahodou massonite iba vostinu, hlavne v tej cene...
Odpovedať
Profilova fotka
@nataschaba Ahoj. My máme zárubne striekané tiež ako dvere.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?