Vstavaná skriňa ako deliace dvere

Profilova fotka
Ahojte, potrebujeme predelit dve miestnosti. Otvor je az po strop, ratame s dverami zo vstavanych skrin. Je lepsie dat so spodnou kolajnickou alebo bez nej. Pripadne ake su nevyhody oproti klasickym dveram? D.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite na predelenie miestnosti by som dal dvere, ktore sa najcastejsie pouzivaju na vstavanu skrinu. Ak by ste chceli ako vypln dveri nejake sklo, odporucil by som dvere bez spodnej kolajnice. Ak vsak planujete nejaky dreveny dekor, dal by som so spodnou kolajnicou. Dovod - spodna kolajnica pri sklenenych dverach naruší priestor, pretoze dvere su priesvitne. Pri drevotrieskovych dverach to nie je vidiet. Nevyhoda dveri bez spodnej kolajnice je, ze dvere nemaju az taku stabilitu ako pri tych so spodnou kolajnicou. Drží ich zospodu bud tŕň alebo špecialne koliesko. Mozem dat kontakt na vyrobcu takychto dveri bez spodnej kolajnice.
Odpovedať
Profilova fotka
@copyandpaste da sa na tu spodnu kolajnicu vpohode stupat? neznici sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@katkajurko2 určite sa nezničí, akurat ju je treba pravidelne vysávat, ale to je bežná údrŽba resp. mala by byť aj na vstavanej srkini vysávaná :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Existuju aj vodiace spodné kolajnice, ktore sú zakomponované do dlazby / podlahy
Odpovedať
pokiaľ chcete posuvne dvere na vstavanej skrini tak jednoznačne so spodnou koľajničkou. Bez nej by mohlo ľahšie dôjsť k ich poškodeniu, čo predpokladám je neželaný jav. Údržba ako bežne avšak cenovo je toto riešenie celkom dosť finančne náročne. Preto by ste hlavne mali overiť niekoľko ponúk od viacerých výrobcov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?