Viem dať nové dvere do pôvodných zárubní?

Ahojte, máme na byte problém. Potrebujem vymeniť dvoje dvere v byte, najlepšie bez výmeny zárubní... ide o pôvodný typ zárubní cca 197x81. Dvere tu boli dvojpantove, keď som kukala v obchodoch, tak sa všade ponúkajú 3 pantove dvere alebo si dať dvere u niekoho vyrobiť, ale nechcem, aby ma to vyšlo tak draho... preto som sa chcela spýtať, že ak kúpim nové interiérové dvere, tak sa z nich bude dať odstrániť 1 pant, bez toho, aby to vyzeralo zle ? Poraďte prosím co s tým 😄 Ďakujem
Odpovedať
Pravdepodobne ani nebude sediet poloha pantov na zarubni s tym co budete mat na dverach ktore kupite. Pri dverach to musi sediet na milimetre, nie len tak od oka.
Odpovedať
@kuriatkocervene Maš pôvodne železne zarubne, či ake? Lebo ak drevene, tak nie je problem prekrutiť tyčky na panty podľa potreby.
Odpovedať
Nemas nahodou oblozkove plechove zarubne na bezfalcove dvere? Tie su dvojpantove. V panelakoch z osemdesiatych rokov byvaju aj take.
Odpovedať
Profilova fotka
@kuriatkocervene V prvom rade treba si ujasnit typ dveri a to falcove (stupienkovy okraj dveri) Bezfalcove ( rovny okraj dveri) Ak najdes potrebne tak zmerat poziciu zamku.. jazycek a zamok. Ak sedi je to ok lebo panty vo dverach su zvacsa srobovacie takze po navrtani novej dieri by sediet mali pokial je zarubna dobre osadena . Dierky zaslepis kolikom nalepkou cimkolvek prijatelnym.
Odpovedať
@kuriatkocervene bez burania starych kovovych zarubni existuju napriklad oblozkove zarubne PORTA RENOVA
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?