Tmavsia "dubova" podlaha, ake k nej dvere?

Ahojte, boli sme v utorok na stretnuti s bytovou architektkou, vyberali sme si "standard" do buduceho bytu. Z ponukaneho sme si vybrali tuto podlahu: https://www.parkettstore.sk/shop/lami... A k nej nejake svetlejsie dvere, tusim to bol nejaky agat/akacie, myslim ze tento dekor: https://www.egger.com/shop/cs_SK/Inte... Vchodove dvere (z vnutornej strany) sme vybrali presne tieto: https://www.sherlock.sk/produkt/dub-f... Teraz sme si vsak nie uplne isti spravnostou vyberu :D. Podlaha sa nam paci, no tie dvere ci k tomu pasuju... Este to vsak mozeme do par dni pomenit. Aky mate nazor na tuto kombinaciu? Pripadne nejaky tip ako to pozmenit... Byt je mensi, sice 3i, ale len 67m2. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, z fotky sa to ťažko hodnotí - kedže fotky skresľujú. Naši zákazníci sa taktiež nevedeli rozhodnúť aký dekor dverí by sa hodil k podlahe egger-dub knoxville. Nakoniec sa rozhodli pre dvere biele - biely CPL laminát s jemnučkou kresbou dreva. Prikladám foto. Ďašie fotografie sú v našom profile(fotoblogu). Dvere sú značky Voster.
Odpovedať
Fu no keby zariadujem tak v celom byte mam 1 druh dreva. V tomto pripade by som to tiez riesila bielymi dverami. 😉
Odpovedať
ja by som tiež volila všetky dvere v jednom dekore....vnútorné budeš mať v inom tóne ako vonkajšie z vnútornej strany??? po estetickej stránke to nebude vyzerať dobre.....a popravde sa k tej krásnej podlahe ani jeden z dekorov dreva čo si si vybral na dvere nehodí....:/
Odpovedať
@mey8 Ano, momentalne to mame objednane tak ze budu rozne (vonkajsie z vnutornej strany vs interierove). Ake by sa podla teba hodilo k tej podlahe? Sme mierne limitovani ponukou developera, kazdopadne tie cisto biele dvere sa nam az tak nepacia :(.
Odpovedať
takže aby sme si to objasnili vchodové dvere budú v dvoch rôznych tónoch a ani jeden (najmä ten vnútorný) nebude rovnakého tónu ako dvere v byte??? Poviem ti to otvorene, keďže som umelkyňa a perfekcionista tak ja by som do toho nešla.....:D (ale možo ty nemáš tak náročnú manželku :-D) a popravde musím naozaj priznať že tie biele dvere k tej podlahe budú vyzerať nádherne z estetického hľadiska veľmi vkusné a krásne budú kontrastovať s podlahou...:) Nikto predsa nehovorí, že musia byť celé , môžeš vybrať zo sklom v strede, naboku, alebo niečo také ako pridávala 2v1 ....veď tých dverí je skutočne veľa...(rôznych tvarov), alebo by sa k tomu hodili tmavo tmavo hnedé až čierne.. (odtieň napr. Wenge) Nad inými by som k tej podlahe ani nerozmýšľala (biele/Wenge)
Odpovedať
@mey8 Ano dobre tomu rozumies :). Vonkajsia strana vchodovych dveri bude rovnaka pre vsetky byty, vybrana developerom, zrejme kvoli jednotnosti. Vnutorne budu rozne aj z dovodu ze maju roznych vyrobcov s roznymi dekormi. Takisto "v ponuke" su len plne/cele dvere bez okienok. Tie co si posielala v sprave sa nam ale pacili (http://myprintscreen.com/s/1520527707...). Len myslim ze take v ponuke ani neboli, musime to este preverit u tej nasej architektky. Kazdopadne zatial dakujem za tipy :).
Odpovedať
@phesantsk nemate moznost nadstandardu? ja som si napr mohla vybrat dvere a podlahu zo sortimentu koratexu. takze akekolvek. riesilo sa to len doplatkom. tiez mame vchodove dvere dvojfarebne, ale antracit zvonka, a zvnutra biele. interierove som dala tiez biele striekane. podlahu bieleny dub. ak mam pravdu povedat, z tych vzoriek to nebude bohvieco. este pride nabytok, kuchyna, doplnky a nebude to ladit.
Odpovedať
@manilla Moznost nadstandardu mame, dokonca aj pozerame z neho, ale nevideli sme tam nic take, co by sa nam hodilo. Resp. sme sa v tej rychlosti nevedeli rozhodnut, nakolko tie vzorky dekorov boli len take male obdlznicky. Akurat mi priatelka pripomenula nazov vyrobcu interierovych dveri - ATVYN (ponuka je sice okliestena ale myslim ze by sa s developerom v ramci nadstandardu dala dohodnut aj ina ako oficialne ponukana verzia). Vonkajsie su zas od SHERLOCK-a (tu mame k dispozicii celu ich ponuku).
Odpovedať
za mňa - ak nenájdete odtieň veľmi podobný podlahe, tak do iných druhov/farieb dreva by som nešla. V tomto prípade jednofarebné dnere (bez štruktúry). Keď sa nepáčia biele, tak sivé, béžové, ....nejaké jednofarebné. My máme podlahu dub, a dizajnérkou nám bolo odporučené, aby sme dvere dali jednofarebné. My sme išli do bielych sme spokojní
Odpovedať
@phesantsk biele dvere do domu su prilis sterilne s utulnostou nemaju moc jednym z rieseni je dyhovane plne dvere jasen vyrazna kresba minimalisticke nadcasove a k dubu sa velmi hodia nazory ze dva dekory dreva su plne predsudkov
Odpovedať
@majsterdreva :) hej presne aj nam sa to zda take sterilne, oficialne. Ale sto ludi sto chuti, aj z rodiny nam radili biele. Ten jasen tiez pouvazujeme, vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@phesantsk Inak tie dvere vyzerajú v ponuke a inak by vyzerali už keby sú na svojom mieste aj s podlahou a keby už bolo všetko zariadené, tak by si to potom už nebral. Ja nemám moc dobré skúseností s kombinovaním rôznych odtieňov dreva, lebo vo výsledku zatiaľ čo som videl, tak sa to bilo a to tiež zbadáš až keď to bude :-S
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Prípadne, keď sa Vám nepáčia biele dvere...celkom k tej podlahe sa hodí odtieň, od značky porta-cpl laminát dub milano 1(na fotke) al. fólia portaperfect 3D dub malibu. Prípadne k tej podlahe pasujú aj tmavo hnedé odtiene ako radila mey8.. napr. laminát od porty dub milano 5.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?